Szombaton megkezdték menetelésüket a Vasas Amazonok a kenguru bajnokságban, lányaink rögtön két mérkőzést is játszottak. A korábbi nagyobb arányú vereséget követően ki-ki meccset játszottunk a Csata Garfield ellen, a BEAC Vizslákat pedig magabiztosan tudtuk legyőzni.

“A kezdeti nehézségeken túl az első negyedet lassan és enerváltan kezdtük. Nem találtunk olyan játékost, aki vitte volna a többieket és vezére tudott volna lenni a csapatnak. A második negyedben egy nagyon harcias védekezést és támadást próbáltunk csinálni, amivel a lányok is elhitték, hogy helyünk van ezen a találkozón. Szép gyorsindításokat tudtunk produkálni, amiket többségében sikerült is érvényesítenünk. A második félidőben fej-fej mellett haladtunk, több lánytól is láttunk szép megmozdulásokat, akár védekezésben vagy lepattanóban. Szeptemberben már találkoztunk ezzel a csapattal és ott nagyobb arányú vereséget szenvedtünk, így úgy gondolom nagyon jó úton haladunk és a következő fordulók célja lesz hogy revansot vegyünk. A mérkőzésben kiemelném a büntetőzésünket, mivel az 24/19 lett” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok – Csata Garfield 65-67 (12-18, 16+7-10+2, 15-22, 15-15)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Deák Zsófia 14, Jakó-Szalai Zita 13, Mayr Jana 11, Tapodi Sári 9, Örsi Anna 6, Gaál Száva 4, Kozeschnik Dorka 3, Kuntzl Anna 2, Remete Zsófia 1, Ales Míra 1, Bakos Rozi 1, Klemencsics Sári

“A második mérkőzést egy pár perces szünet után kezdtünk. A lányoktól szerettük volna ugyanazt az agresszív védekezést kérni, mint ami az első mérkőzésen létfontosságú volt. Úgy gondolom, mindenki sok játéklehetőséghez tudott jutni, ahol meg tudta mutatni nekünk az edzéseken tanultakat. A mérkőzésen az egyéni védekezésen volt a fő hangsúly, így időközönként és negyedenként is mindig más és más kapta meg ezt a feladatot. Meg kell próbálnunk a kapott kosarak után gyorsan váltani és ezzel is pörgetni a játék sebességét. Néha ez sikerült, de ezt még gyakorolni kell. A második mérkőzésen többször is láthattunk gyorsindítást, lepattanóból kosarakat, remek védekezéseket vagy akár támadásokat. Gratulálok a lányoknak, a cél a szemünk előtt van” – értékelt Mecséri Alexandra.

BEAC Vizslák – Vasas Amazonok 39-77 (12-14,6+5-23+3,4-14,12-23)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok : Mayr Jana 17, Deák Zsófi 15, Jakó-Szalai Zita 13, Örsi Anna 12, Tapodi Sári 8, Kuntzl Anna 5, Remete Zsófi 2, Klemencsics Sári 2, Gaál Száva 2, Kozeschnik Dorka 1, Ales Míra, Bakos Rozi