A Tippmix Női NBI/A 5. fordulóján magabiztos, 85-52-es hazai siker született a TARR KSC Szekszárd – Vasas Akadémia összecsapáson. Szoros első negyedet követően ellenfelünk kézbe tudta venni az irányítást, és magabiztos különbséget tudott kialakítani. Milos Pavlovic tanítványai az utolsó percig küzdöttek, de a győzelemre nem volt esélyünk.

Gelei Karola gyors faultját követően Holcz büntetőivel kezdődött meg a pontgyártás a találkozón, majd Monroe duplájával tudtak elhúzni a hazaiak. Tóth Orsi büntetőinek köszönhetően a Vasas is pontokhoz jutott, a Szekszárd azonban nagyon agresszívan küzdött az előny növelése érdekében. Myah Taylor húsz másodperc alatt két személyi hibát is vétett, amivel már a találkozó elején a kispadra kényszerült, ráadásul Salamon Zsófi is összegyűjtött két faultot Monroe megfékezése során. Két fontos szereplő esett ki, és bár Madár Eszti duplájával még meccsben tudtunk maradni, a hazai csapat komoly rohamot indított. Szűk négy perc alatt 9 pontra nőtt ellenfelünk előnye, a kétszámjegyű különbség kialakulását azonban Gelei Karola sikeres büntetői megakadályozták. Amilyen ponterős volt a negyed első fele, annyira csendes volt a második öt perc. Mindössze öt pontot jegyezhettünk fel, szerencsére mind az ötöt Vasas játékos szerezte. Ezzel a kezdeti nehézségek után magunkra találtunk és 17-13-ra felzárkóztunk. Kádár Orsi hárompontosával hamar egyenlíteni tudtunk a második játékrészben, ám sajnos Myah Taylor harmadik személyi hibáját is beütötte, amivel újra a kispadra kényszerült. Monroe ziccerére ismét Kádár Orsi válaszolt, megint döntetlen lett az állás. Lendületbe jött fiatal centerünk, azonban néhány másodperccel később ő is megütötte harmadik faultját. Hazai időkérést követően jól jött ki a lépés a Szekszárdnak, előbb Monroe értékesített egy duplát Theodoreán elrontott büntetőjét követően, majd Mányoki talált be a hárompontos vonalon túlról. Rövid idő alatt hat pontra nőtt a különbség, így ezúttal Milos Pavlovic hívta magához tanítványait. Boros sportszerűtlen faultját követően fokozódott a hangulat, mivel a játékvezetők egy technikait is fújtak a Vasas stábjára. Erőt tudott meríteni hibáinkból a hazai együttes, Boros Júlia hárompontosával 18 pontos előnyre tettek szert a szekszárdiak a félidőre.

A szünet után újra hárompontosok záporoztak hazai oldalon, Boros Júlia kétszer is eredményes tudott lenni rövid időn belül. Két és fél perc alatt egy 12-0-s rohamot láthattunk a Szekszárdtól, a különbség hirtelen 30 pontra nőtt, így Milos Pavlovic kénytelen volt időt kérni. Elveszített önbizalmunkat igyekezett vezetőedzőnk életre kelteni, ám ellenfelünk nagyon magabiztosan és könnyedén játszott. Myah Taylor és Madár Kata egyéni akció tartották a lelket csapatunkban, ez azonban kevés volt ahhoz, hogy zárkózni tudjunk és izgalmassá tegyük az utolsó játékrészt. Budácsik Dorka sikeres büntetőire Horváth azonnal válaszolt egy ziccerrel, de centerünk újra a vonal mögé állhatott. Madár Kata passzából Jáhni Zsófi talált be közelről, majd mivel a túloldalon megszereztük a lepattanót, Tóth Orsi gyújthatta be a rakétákat. Becsülettel küzdöttünk az utolsó negyedben is annak ellenére, hogy a győzelemre már nem volt sok esélyünk. Myah Taylor ziccerével sikerült 30 ponton belülre zárkóznunk, de a Szekszárd visszaállította a különbséget és végül magabiztos hazai teljesítménnyel megszerezte negyedik győzelmét a bajnokságban.

TARR KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 85-52 (17-13, 24-10, 29-11, 15-18)