Óriási téttel bír a 2020/21-es Tippmix Női NBI/A bajnokság alapszakaszának utolsó fordulója a Vasas Akadémia számára. Győzelem esetén bekerülünk a legjobb nyolc csapat közé, ehhez azonban a PEAC-Pécs ellen kell nagyot alkotnunk.

A megpróbáltatások ellenére már most elmondható, eredményes alapszakaszt zárt a Vasas Akadémia felnőtt csapata. Amellett, hogy a COVID miatt a bajnokság elején hosszú szünetre kényszerült Milos Pavlovic együttese, a sérülések is folyamatosan hátráltatták csapatunkat. A nehézségek ellenére az alapszakasz utolsó fordulójához érve mégis karnyújtásnyira vagyunk a Play Off helyezéshez, vegyük sorba a lehetséges forgatókönyveket. A VBW CEKK Cegléddel harcolunk a nyolcadik helyért, így fél szemmel a CEKK – BEAC meccset is figyelnünk kell, ami egy időben kezdődik a Vasas Akadémia – PEAC-Pécs találkozóval. Amennyiben nyerjük saját párharcunkat nem kell törődnünk a másik mérkőzéssel, biztos a Play Off szereplés. Ha nem sikerül legyőznünk a pécsieket más kezében van a sorsunk. CEKK vereség esetén nem, győzelem esetén azonban megelőz minket a Cegléd és ezzel a kilencedik helyre csúszunk.

Roppant nehéz dolgunk lesz, a PEAC ugyanis kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a bajnokságban, valamint a Magyar Kupa párharcai folyamán is bizonyított. Mint azt az egymás elleni párharcon láthattuk a pécsiek egyik nagy erőssége a “centi”, vagyis pont ott van több jó játékosuk, ahol nálunk sérültek és hiányzók vannak. Év elején idegenben 12 pontos vereséget szenvedtünk, szerdán tehát szó szerint nagyot kell játszunk.

“Élet-halál küzdelem vár ránk a PEAC ellen, mindent megteszünk azért, hogy ünnepelhessünk a végén. Továbbra is rengeteg nehézséggel küzdünk, a három sérült magasemberen kívül első számú irányítónkra sem számíthatunk. Hazai pályán játszunk, ami még egy indok arra, hogy átlépjük saját határainkat és eltüntessük a két csapat közötti esetleges különbségeket. Sosem adom fel, bízok a csapatomban. Mindent bele fogunk adni szerdán e felől semmi kétségem” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – PEAC-Pécs találkozó szerdán 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A mérkőzésről élő online stream elérhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.