Mint ahogy azt megszokhattuk, a válogatott szünet mindig mozgalmas időszaknak számít a Vasas Akadémia életében. Összesen tíz játékosunk kapott meghívót a különböző korosztályokba, valamint a 3×3 válogatottba. Az élményekről Láng-Miticzky Blanka, Van Rijs Dóra és Papp Klaudia számoltak be honlapunknak.

Az U18-as korosztály február 5 és 7. között vett részt összetartáson, ahol a szakmai stáb öt edzéssel készült. A Vasas Akadémiáról Igaz Eszter, Kádár Orsolya és Láng-Miticzky Blanka kapott meghívót

A keményebb felkészülés a tervek szerint május 30.-tól kezdődik majd, itt kerül majd kialakításra az Eb-re készülő végleges, 12-es keret. Az elmúlt néhány nap inkább az összeszokásról szólt, de nagyon hasznosnak éreztem, sok új élménnyel, tapasztalattal térhettem haza, amit a saját csapatomban és a bajnokságban is hasznosítani tudok majd. Különösen értékesnek tartottam azokat az egyéni képzéseket, amelyeket posztonként kaptunk. Nagyon jól éreztem magam Fehérváron, az edzések jó hangulatban teltek, és természetesen arra is nagyon jó alkalom volt, hogy viszontlássam azokat a vidéki barátaimat, akikkel egyébként ritkán találkozhatunk a távolság miatt – számolt be az U18-as összetartásról akademistánk, Láng-Miticzky Blanka.

Az U20-as válogatott négy napos összetartáson vett részt, a keretet Van Rijs Dóra erősítette Akadémiánkról.

Február 5 és 8 között vettünk részt összetartáson. Fárasztó edzéseink voltak sok futással és átmeneti játékkal. Nagyon jól éreztem magam, jó volt végre nem ellenfélként találkozni a többiekkel. Az összetartás lényege az volt, hogy jobban megismerjük egymást és sikerüljön egymásra hangolódni. Igyekeztünk megalapozni a védekezést és a támadójátékot, amire később építeni tudunk. A következő összetartás várhatóan nekünk is májusban lesz a szezon és az érettségik után, majd pedig júniusban kezdjük meg a nyári felkészülést az U20-as Európa-bajnokságra – mondta Van Rijs Dóra, a Vasas Akadémia játékosa.

Összesen öt játékosunk kapott meghívót a 3×3-as összetartásra, amely az eddiginél is nagyobb létszámmal zajlott. Budácsik Dorka és Szerencsés Tamara sérülés miatt kénytelen volt visszalépni, de Papp Klaudia, Salamon Zsófia és Tóth Orsolya ott voltak Székesfehérváron.

Az U21, U23, illetve felnőtt válogatott vett részt az összetartáson, így elég népes társaság gyűlt össze annak ellenére, hogy 3×3-ról beszélünk. Teljesen új koncepcióval vártak minket az edzők, hiszen mind a három korosztály ugyan azon a szisztéma mentén készül a saját versenyeire, a közös edzéseket pedig egy két napos mini tornával zártuk. Nagyon jó hangulatú edzőtábor volt sok új arccal és a legfontosabb, hogy mindneki pozitív élményekkel távozott Fehérvárról. Ami a nyarat illeti, elég sűrű lesz a menetrend a 3×3 világában, hiszen vb, Eb selejtező, Európa Játékok és Women Series is vár ránk. Nagyon várjuk már az előttünk álló kihívásokat, remélem jó eredményekkel zárjuk a pontvadászatot – mondta Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa.