A Tippmix Női NB/A bajnokság 17. fordulójában erőfelmérőt tarthat a Vasas Akadémia, vendégünk ugyanis Sopron Basket lesz. Nem kérdés, hogy melyik együttes a szombati összecsapás esélyese, Milos Pavlovic együttese azonban bízik a meglepetés erejében.

Több nehéz párharcon van túl a Vasas Akadémia felnőtt csapata az utóbbi időben, ráadásul alapemberek nélkül kellett helyt állnunk Szekszárdon, Pécsen és hazai pályán a Győr ellen. Csapatkapitányunk, Papp Dia és Katrina Pardee hiánya minden meccsen érezhető volt, lányaink azonban remekül teljesítettek a nehezített pálya ellenére. Tóth Orsinak kellett egy lépést előre lépnie, aki remekül megbirkózott a feladattal, ráadásul több csapattárs is a segítségére sietett. Schaquilla Nunn centermunkája mindenképp dicséretet érdemel, Smailbegovic Nadia pedig a játék szervezését és pontok gyártását is magára vállalta a sérültek hiányában. Fiatalos lendülettel és nagyobb teher nélkül játszott az utóbbi időben Milos Pavlovic együttese, talán épp ez a csibészség kell ahhoz, hogy meglepjük a soproni óriást.

Egyelőre egyetlen vereség áll a Sopron Basket neve mellett a hazai bajnokságban, amivel hétvégi ellenfelünk nem meglepő módon vezeti a tabellát. Nincs azonban könnyű helyzetben Gáspár Dávid együttese, a kihívók ugyanis szorosan ott lihegnek a Sopron nyakán, ezért egy-egy hiba sokba kerülhet a tavalyi EuroLiga győztes csapatnak. Kedden nemzetközi rangadót veszítettek el a DVTK ellen, ahol a miskolciak hosszabbításban tudtak nyerni hazai pályán. A sűrű menetrend miatt azonban nincs ideje szomorkodni a soproniaknak, hiszen szombaton épp ellenünk kell papírforma győzelmet hozniuk.

Az EuroLiga címvédője érkezik hozzánk szombaton, így nyilvánvaló, hogy nehéz mérkőzésre számítok. A Sopronnak minden posztra jut legalább két kiváló játékosa, ennek ellenére igyekszünk a lehető legjobban felkészülni. Jó hír, hogy a sérült és betegséggel küzdő játékosaink lassan visszatérnek a pályára. Remélhetőleg hamarosan velük kiegészülve küzdhetünk tovább a céljainkért – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot az ide kattintva lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – Sopron Basket találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

Minden szurkolót és Vasas szimpatizánst szeretettel várunk, de a mérkőzést a mindigTV GO oldalán is meg lehet tekinteni.