Holnap rajtol a Nemzeti Leány Junior “A” Döntő, melynek az idei évben a Vasas Akadémia a házigazdája. U18-as csapatunkon kívül az U16-osok is kivívták helyüket a legjobb nyolc között, így nemcsak egy csapatnak szurkolhatunk a héten.

Először fordul elő a Vasas Akadémia történetében, hogy a legjobb nyolc együttes között két Vasasos is szerepel. Juniorjaink a harmadik helyen zárták a rájátszást, valamint az NBI/B bajnokság piros csoportjában is derekasan helyt álltak. Rengeteget fejlődtek lányaink egyéni és csapat szinten is, amit a csapat edzője, Igor Skocovski is kiemelt a döntő előtti nyilatkozatában:

Ami a legfontosabb, hogy a csapat egészséges tudott maradni egész évben. A sérülések mellett a járvány is elkerült minket, a COVID azonban némileg beleszólt a szezonunkba, hiszen az edzések és mérkőzések szervezésénél akadtak nehézségek. Mivel nemcsak a junior bajnokságban voltunk érintettek, hanem az NBI/B-ben is, nem volt könnyű dolgunk, de a csapat bizonyította, hogy képes két fronton helyt állni. Természetesen saját korosztályunkra fektettük a fő hangsúlyt, a junior bajnokság eddig eredményeivel úgy gondolom, elégedettek lehetünk. Edzői szemmel a legnagyobb kihívás a csapaton belüli kémia kialakítása volt. Sok játékosnak nehéz volt megtalálni a helyét csapaton belül, ám a szezon során sikerült kiépíteni a szerepeket, most már mindenki tudja, hogyan kell csapatként küzdeni, segíteni és motiválni a másikat. Rengeteget fejlődtek a lányok ezen a téren, tényleg meccsről meccsre fejlődtünk apró lépésekkel. Büszke vagyok, hogy ennyire jó az összhang, készen állunk a végső megmérettetésre.

Egy bajnoki döntő mindig izgalmas, junior korosztályban főleg. Emellett az idei év furcsa lefolyása miatt talán még jobban várjuk. Nyilván minden csapat nyerni szeretne, mi is hasonló céllal vágunk neki, de ahogyan a szezon alatt, most is meccsről meccsre kell jól teljesíteni. Szeretném látni, ahogy csapatként biztatjuk egymást, harcolunk, élvezzük a döntő minden pillanatát és együtt örülünk egy-egy szép akciónak, kosárnak. Ha összefogunk, reális esélyünk van, hogy vasárnap döntőt játszunk, ahol bármi megtörténhet.

Más célokkal vág neki a hétnek kadett/A csapatunk, amely egy remek kihívás elé néz a junior bajnokság legjobb nyolc együttese között. Eördögh Edit lányain nincs teher, hiszen saját korosztályukban már bizonyítottak, ám nem érnék be ennyivel:

Egy nagyszerű kadett bajnoki szezon és döntő után, fényesen csillogó ezüstéremmel várjuk a megmérettetést a juniorok között. Hosszú út vezetett idáig, a mezőny legfiatalabb csapataként szeptemberben nem kerültünk a legjobb 12 csapat közé, mert egy ponttal alulmaradtunk a selejtezőben. Egy picit csalódottan, de annál nagyobb lendülettel és bizonyítási vággyal vágtunk neki a C csoport küzdelmeinek. Akkor és ott még nem voltunk készen sem mentálisan sem fizikálisan, hogy a junior alapszakaszt a legjobbak ellen játsszuk. A fél csapat a félbeszakadt serdülő bajnokságból, a másik fele első éves kadett játékosként próbált helytállni. Óriási akarat és elszántság volt a lányokban, rengeteget dolgoztak nap, mint nap hogy felnőjenek a feladathoz és elérjük közös célunkat, a legjobb 8 közé kerülést. Kilenc hónapunk volt. Ezt az időt maximálisan kihasználtuk, minden lehetőséget megragadtunk egyéni képzésre, erőnléti edzésekre, és csapatedzésre. Meccsről meccsre tudtunk egyénileg és csapatszinten is fejlődni, igazi nagybetűs csapattá értek a lányok, aminek az eredménye 23/23 győzelmi mutató és junior/A döntő. Izgatottan várjuk a döntőt, nagyszerű fejlődési lehetőség és tapasztalatszerzés minden mérkőzés fiatal csapatunknak, felszabadult és bátor játékot kértem, hiszen semmilyen nyomás vagy teher nincs a vállukon. Élvezni kell minden egyes pillanatát a döntőnek, hiszen a klub történetében is ez az első olyan döntő, ahol két csapatunk is szerepel. Abszolút másodlagos a helyezés, de természetesen szeretnénk meglepetéseket okozni.