Szombaton hazai pályán vívja a PEAC-Pécs elleni második Play Off mérkőzését a Vasas Akadémia felnőtt csapata. A csütörtöki odavágón kevés hiányzott a sikerhez, így lányaink még nagyobb motivációval várják a visszavágót. 

Csütörtökön megkezdődött a Tippmix Női NBI/A Play Off-jának 5-8. helyezéséért folyó küzdelme, Milos Pavlovic együttese Pécsre utazott, ahol a meccs eleje nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Ritmust tudtak azonban váltani lányaink, előbb az irányítást, majd a vezetést is átvettük. Nem sok hiányzott a sikerhez, ám a PEAC megrázta magát az utolsó percekben, így végül három pontos vereséget szenvedtünk. A rossz kezdés ellenére abszolút esélyesek voltunk a győzelemre, így érthető, hogy hazai pályán Milos Pavlovic Vasas győzelemre és három mérkőzéses párharcra számít.

A pécsiek továbbra is szűkített kerettel rendelkeznek a koronavírus okozta problémák miatt, az odavágón mindössze hét játékos lépett pályára. A csütörtöki találkozót követően a PEAC mestere, Csirke Ferenc azt nyilatkozta, hogy a kialakult helyzet miatt látható a csapaton a fáradság, a sűrű menetrend pedig nem segít ezen a helyzeten. Hozzátette, hogy fiatal csapatunk lendülete és magasabb intenzitású védekezése kulcsfontosságú lehet a párharc során.

“Szeretnénk hosszabbítást kiharcolni a párharcban, aminek előfeltétele, hogy megnyerjük a holnapi találkozót. Tudjuk hol és milyen hibákat vétettünk a csütörtöki mérkőzés során, így a regeneráció mellett igyekszünk javítani ezeket. Bízom benne, hogy nagy szívvel és akaraterővel fogunk játszani, amivel esélyt adunk magunknak egy újabb pécsi utazásra” – mondta Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes interjút itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – PEAC-Pécs találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

A mérkőzés továbbra is élőben nézhető a mindiGO oldalán vagy applikációján.