Két alkalommal is pályára léptek az U12-es Vasas Amazonok a hétvégén. Lányaink hatalmas küzdelmet követően mindkét mérkőzésüket megnyerték.

„A korai meccskezdés meglátszott a lányokon, és egy kisebb rövidzárlat miatt az első félidő végére 10 pontos hátrányba kerültünk. Megbeszéltük, hogy add és fuss játékból több könnyű kosarat szerezhetünk a fiúk agresszív védekezése ellen, ami olyan jól sikerült, hogy az utolsó negyedben húsz pontot dobva megfordítottuk, és ezzel meg is nyertük a mérkőzést. Kiemelném Szabó Noémi bátor játékát, akinek ez volt idén az első “A” csapatos mérkőzése, ahol az egyik legjobb volt a maga 7 pontjával. Mindenki beleadott valamit a meccsbe, egy jó védekezéssel, egy labdaszerzéssel, egy lepattanóval, egy kosárral és nem mellesleg a lelkes szurkolással. Le a kalappal mindenki előtt, hogy hátrányból, egy igazán jó csapat ellen tudtunk nyerni” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Budapest Csepel – Vasas Amazonok 56-57 (14-11, 16+5-11+5, 12-10, 9-20)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Szíj-Krisánszky Zoé 11, Szabó Mici 7, Szabó Noémi 7, Csercsa Eszter 6, Karli Dóri 6, Puskás Lili 6, Mayr Lara 4, Kollár Kata 4, Galavits Lili 4, Tóth Frotti 2, Pácza Blanka, Muszka Zita

„A mérkőzést megint alacsony hőfokon kezdtük, és ezzel ismét előny adtunk az ellenfélnek. A második negyedtől viszont a kezünkbe vettük a mérkőzésirányítását és a félidei büntetőzéssel hét pontos előnyre tettünk szert. A második félidőben nagyon szép passzaink, agresszív védekezés utáni labdaszerzéseink voltak, és több könnyű kosarat dobtunk. Nagyon örülök annak, hogy ketten is tíz pont fölött dobtak, Szíj-Krisánszky Zoé 17, Galavits Lili pedig 14 pontot rakott bele a közösbe. Puskás Lilit emelném még ki, akinek a palánk alatti játéka nagyon fontos szegmens volt mindkét meccsen. Élvezet volt nézni, ahogy játszottak a lányok, büszkék vagyunk rájuk” – összegezte Ambrus Szandra.

Vasas Amazonok – Zsíros Akadémia Darázslányok 67-49 (6-17, 24+6-10+2, 17-10, 14-10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Szíj-Krisánszky Zoé 17, Galavits Lili 14, Tóth Frotti 7, Karli Dóri 7, Csercsa Eszter 7, Szabó Mici 5, Pácza Blanka 4, Puskás Lili 4, Szabó Kíra 1, Kollár Kata 1, Mayr Lara, Szabó Noémi