Az NBI/A bajnokság harmadik fordulójában a Vasas Akadémia Monorra látogatott, ahol a VBW CEKK Cegléd vendégeként lépett pályára. Milos Pavlovic lányai végig kézben tartották a mérkőzést, és magabiztos játékkal 69-73-as győzelmet arattak.

Papp Dia pontjaival kezdődött a találkozó, lányaink agresszívan játszottak az első másodpercektől kezdve. Három perc játékot követően hat pontos előnyt sikerült kialakítanunk, Madár Kata pontjaival pedig már 4-13-at mutatott az eredményjelző. A negyed felénél a hazaiak edzője időt kért, azonban nem tört meg a Vasas lendülete, Tóth Orsi értékesített ziccert és büntetőt. Állandósult a két csapat között a tíz pont körüli különbség, a CEKK próbált felzárkózni, azonban mindig akadt rá válasz. Ortiz tripláját követően Budácsik Dorka szerzett labdát, amiből Bach Bogi értékesített ziccert. A negyedet Ortiz pontjai zárták, 20-27-es Vasas előnynél.

Zónával kezdett a hazai csapat, melyre gyorsindításokkal válaszoltunk. Tóth Orsi, Bach Bogi és Papp Dia is eredményes volt egy-egy labdaszerzést követően. A negyed feléig nem tudott felzárkózni a CEKK, azonban fault problémákkal küzdöttünk, hamar összegyűlt az öt csapathiba. Két kulcsjátékosunk is három személyi hibát ütött a félidő előtt, így Bach Bogi és Tóth Orsi is pihenőre kényszerültek. A szünet előtt a hazaiak megkezdték a felzárkózást, 38-41-es eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.

Forrás: MKOSZ
Forrás: MKOSZ

Madár Eszti középtávolijával kezdődött a harmadik negyed, amire Ortiz válaszolt. Nadia Smailbegovic jól szállt be a mérkőzésbe, négy pontot is begyűjtött fontos pillanatokban. Szoros csatát hozott a játékrész, a Vasas tudta tartani előnyét, azonban számottevő különbség nem alakult ki. Okosan védekezett csapatunk, két alkalommal is lejárt ellenfelünk támadóideje, Bri Fraser pedig a legjobbkor kapcsolt rá. Két sikeres tempójával és Papp Dia triplájával ismét tíz pontra duzzadt előnyünk, amit a negyed végéig sikerült megtartanunk.

Hazai pontok nyitották a záró felvonást, melyre rögtön akadt Vasas válasz, majd Bach Bogi értékesített egy triplát. Nem törte meg lendületünket a CEKK időkérése sem, stabilan tíz pont fölött tudtuk tartani a különbséget. Komoly feszültségeket hozott az utolsó négy perc, lányaink lendülete azonban nem tört meg. Az utolsó bő három percre az addig remekül játszó Bach Bogi kipontozódott, hiánya pedig pillanatnyi rövidzárlatot okozott. Ezt kihasználva 2:35-nél Ortiz büntetőivel beköszönt tíz alá a CEKK, majd Ortiz hármasa és ziccere négy pontra hozta fel a hazaiakat. Huszonnégy másodperccel a vége előtt Bri Fraser összeakadt Kobolákkal a palánk alatt, a személyit a mi centerünkre fújták, így a hazaiak játékosa büntetőzhetett. Kettőből egy talált gyűrűbe, a lepattanót a ceglédiek szerezték meg,de  nem sikerült pontot szerezniük. 7,8 másodpercnél Milos Pavlovic időt kért, a lányok betartották a megbeszélteket, majd közösen örülhettek a győzelemnek.

„Úgy érzem, jobban felkészültünk erre a mérkőzésre ellenfelünknél. Számomra a felkészülés legnagyobb kérdése az volt, hogy a lányok hogyan tudnak reagálni az előző mérkőzésen nyújtott gyenge teljesítményre. Mérhetetlenül büszke vagyok, hiszen például Madár Kata, aki a tavalyi évben nem kapott sok játéklehetőséget és a szerdai találkozón sem jött ki neki a lépés, a mai mérkőzésen egy olyan görög válogatott játékossal vette fel a kesztyűt és mutatott határozott és remek védekezést, aki a bajnokság egyik legjobbja. Madár Eszti, aki fiatal kora és abból adódó fizikai hátránya ellenére bravúrosan állta a sarat a palánk alatt és rengeteg lepattanót szedett. Ezek a dolgok már külön-külön is óriási örömet okoznak egy edzőnek és egy ilyen mentalitású klubnak, mint a Vasas, a hab a tortán pedig az, hogy ezek a remek egyéni teljesítmények győzelemmel is párosultak a mai napon. Negyven percen keresztül küzdöttünk, végig kezünkben volt az irányítás, ezért hatalmas gratuláció és elismerés a lányoknak. Így kell játszanunk a folytatásban is” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 69-73 (20-27, 18-14, 12-19, 19-13)