Jó rajtot vett a Vasas Akadémia a VBW CEKK Cegléd elleni találkozón, lányaink kézben tudták tartani az irányítást a találkozó első két negyedében. A félidőt követően rá tudtunk tenni még egy lapáttal, húsz pont fölötti előnyt is sikerült kidolgoznunk, azonban a negyedik negyedben a CEKK komoly nyomás alá helyezte csapatunkat. Az előny fogyott, de álltuk a sarat, így másodjára is le tudtuk győzni a ceglédieket a 2020/21-es szezonban.

Madár Eszti kosarával kezdődött a találkozó, amit Tóth Orsi labdaszerzése és könnyű ziccere követte. Álomszerűen kezdődött a találkozó, Papp Dia is gyűrűbe tuszkolt egy hárompontost, így 7-0-s rohammal nyitottunk. Játékba lendült ellenfelünk is, Sitiriou büntetői után Ortiz kosarával zárkózott a CEKK. Egyenlíteni tudtak sőt, a negyed felére át is vették a vezetést a vendégek, azonban Madár Eszti büntetőivel egyenlíteni tudtunk. Nagy iramot diktáltak a csapatok, a futásból bár minimálisan, de mi jöttünk ki jobban.

Szerencsés Tami büntetőivel távolodtunk a második negyed elején, Révész tripláját pedig Papp Dia hármasa követte. Kihasználta a hazai rövidzárlatot a CEKK, nem igazán ment a pontgyártás lányainknak a játékrész közepén. Négy pontos vendég előnynél Milos Pavlovic türelme elfogyott, Vasas időkérés következett. Hatott a rövid fejmosás, Madár Eszti tripláját követően Bach Bogi duplájával visszavettük a vezetést. Védelmünk is feljavult, ráadásul Bri Fraser is megtalálta a rést a CEKK zónáján, így négy pontos előnnyel mehettünk pihenni a szünetre.

Bri Fraser szólójával kezdődött a harmadik negyed, öt szerzett pontját követően labdát szerzett, majd kiosztott egy asszisztot Madár Esztinek. A találkozón először alakult ki tíz pont fölötti különbség, amire a vendégek azonnal időkéréssel reagáltak. Nem hagyott alább a lendületünk, tizenhétre gyarapodott előnyünk, ráadásul játékunkkal uraltuk mindkét térfelet. Jó támadásaink mellett a CEKK mindössze három pontot tudott dobni hat és fél perc alatt. Bach Bogi és Bri Fraser dupláival húsz pont fölé nőtt a különbség, magabiztos előnnyel várhattuk a negyedik negyedet.

Minden erejével zárkózni próbált a CEKK, fault határon vagy azon túl védekeztek, azonban nagyobb veszteségek nélkül vészeltük át az első két percet. McBryde két hárompontossal motiválta csapattársait, amivel tizenkettőre csökkent a különbség. Előnyünk ellenére kapkodni kezdtünk támadásban, így Milos Pavlovic magához hívta lányait. Feszült percek következtek, apránként faragta hátrányát a vendég együttes, a hajrára öt pontra közelített meg minket a CEKK. Milos Pavlovic újabb időkérését követően lehiggadtunk egy kicsit, ellenfelünk azonban megérezte a vérszagot. Kulcspillanatban Sitiriou kihagyta a hárompontost, Bri Fraser kezében landolt a labda, akit azonnal faultotak. Húsz másodperccel a vége előtt öt pontos Vasas vezetésnél a CEKK időt kért. Triplára volt szükségük, Ortiz távoli kísérlete azonban nem talált gyűrűbe. A labda maradt a CEKK-nél, McBryde révén újabb triplával próbálkoztak a vendégek, ám ez is mellé ment, így lányaink ünneplésbe kezdhettek.

„Számítani lehetett arra, hogy egy ilyen rutinos csapat, mint a CEKK képes kézbe venni az irányítást, ez meg is történt. Talán furcsán hangzik, de mélypontunk épp a remekül sikerült harmadik negyed miatt keletkezett. Szert tettünk egy nagyobb előnyre és annak ellenére, hogy a mérkőzés folyamán felkészítettük fiatal csapatunkat, hogy az ellenfél egyre nagyobb nyomást fog pakolni ránk, nehezen viseltük a CEKK agresszív játékát. Lelassult a játékunk, kaptunk néhány hármast, amitől egy picit megijedtünk. Ennek ellenére egy apró megingást leszámítva úgy érzem, kézben tartottuk a mérkőzést. Száz százaléknál többet is nyújtottak a játékosok a pályán, amiért dicséret illeti őket. Jó volt látni, hogy az történt a pályán, amit előzetesen megbeszéltünk és jól reagáltunk az ellenfél taktikai változtatásaira is. Megnyertük azt a találkozót, ami életben tartja a legjobb nyolcba kerülésünket, fontos párharcok várnak azonban még ránk. Egy győzelemre még biztosan szükségünk van, és nagyon kemény ellenfelek várnak ránk. Harcolunk tovább, hogy elérjük amire vágyunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – VBW CEKK Cegléd 66-61 (16-15, 19-16, 22-5, 9-25)