A Vasas Akadémia fiatal magyar irányítóval vág neki a 2020/21-es szezonnak. Papp Klaudia 24 évesen nemcsak rangidős, de kulcsszereplő is lesz a csapatban. Fiatal kora ellenére azonban rutinos játékosról beszélünk, aki a 3×3 szakában két világbajnoki ezüstéremmel is rendelkezik már.

“Már korábban is szerettük volna Klaudiát a Vasas Akadémia soraiban látni. Örülök, hogy most ez sikerült, bízom benne, hogy hasznos lesz mindkét fél számára ez a döntés. Emiatt az igazolás miatt nem hosszabbítottunk szerződést a múlt szezonban nagyon jól teljesítő amerikai légiósunkkal, Taylor Murray-vel. Klaudiának kiváló képességei vannak, aminek bizonyítására eddig kevés lehetőséget kapott, mi azonban maximális bizalmat szavazunk neki. Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy csupán 24 évével ő lesz a legidősebb játékosa, és az egyik fő vezére a Vasas Akadémiának” – nyilatkozott a Vasas Akadémia szakmai vezetője, Krivacsevics Dragoljub.

Forrás: FIBA
Forrás: FIBA

“Nagyon örültem, hogy ismét megkerestek és nagyon várom már a közös munkát. Válogatott edzőtáborok miatt többször is edzettem már Pasaréten, a jó hangulat és családias környezet mindig érezhető volt. Remélem hasznos tagja leszek ennek a fiatal, de annál tehetségesebb csapatnak. Magamtól legfőképp azt várom, hogy vezére tudjak lenni a csapatnak, és mindig kiszolgáljam a társaimat a pályán. A csapattól pedig igazából ugyanazt az elszántságot és vakmerőséget szeretném látni, ami eddig is jellemezte őket. Szerintem nagyon jó kis közösség lesz idén is, én biztosan azon leszek, hogy így legyen” – nyilatkozott a Vasas Akadémia játékosa, Papp Klaudia.