A Vasas Amazonok és a Vasas Bolhák lejátszották a hétvégén a harmadik Kenguru Kupa fordulót. Minkét csapat két-két mérkőzést játszott.

A Vasas Bolhák szombaton léptek pályára, ellenfelük a Budapest Blazers, valamint a Vasas U10-es csapata volt. Lányaink mindkét alkalommal győztesen mehettek le a pályáról.„Mind a két meccsen ügyesen és lelkesen játszottak a lányok, szép megoldásokat láthattunk tőlük. Külön örülünk, hogy a félidei büntetőket nagyon jó százalékkal dobtuk, ez is nagyban hozzájárult a magabiztos győzelmekhez. Gratulálunk a lányoknak, az előző fordulóhoz képest nagyon sokat fejlődtek” – összegezte Farkas Fanni, a csapat edzője.

Budapest Blazers – Vasas Bolhák 25-34
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Mayr Lara 8, Muszka Zita 7, Turóczy Dalma 5, Karli Dóri 5, Kollár Kata 4, Vértes Vanda 2, Kárpáthegyi Léda 1, Béres-Nagy Szofi 1, Pallaghy Sári 1

Vasas Bolhák – Vasas U10 35-28
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Kárpátegyi Léda 15, Turóczy Dalma 5, Kollár Kata 5, Karli Dóri 5, Pallaghy Sári 4, Béres-Nagy Szofi 1Vasárnap az Amazonoké volt a főszerep, akik szintén két mérkőzést játszottak. Előbb a Kőbányai Darazsak/A fiúcsapata, majd a Budapesti Honvéd Sólymok volt az ellenfél.

„Az első meccsen nagyon jól kezdtünk, de a kezdeti lelkesedés alább maradt, megilletődtek a lányok a fiúk agresszív védekezésétől.
Az eladott labdákat követően nagyon sok gyors indításos ziccert kaptunk, így a félidő végére már két számjegyű volt a különbség a két csapat között. A félidei büntetőkkel kicsit faragni tudtunk a hátrányunkon, és ezen felbuzdulva kezdtünk mi is egy kicsit keményebben játszani. Az utolsó negyedben végre sikerült megérkezni a meccsbe, itt már egált tudtunk játszani a fiúkkal” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Vasas Amazonok – Kőbányai Darazsak/A 41-74
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Puskás Lili 9, Szabó Mici 5, Bori Liza 5, Szíj-Krisánszky Zoé 5, Fodor Jázmin 4, Tóth Frotti 4, Galavits Lili 3, Csercsa Eszter 3, Szabó Noncsi 3, Turóczy Dalma 2

„A második meccset is nagyon jól kezdtük, Liza és Lili szépen össze játszottak, ennek köszönhetően az első negyed végére már 4 pont volt az előnyünk. A folytatásban nagyot küzdöttek a lányok, jó megoldásokat láthattunk tőlük pontatlan befejezésekkel ami egy egál meccsnél sajnos nem fér bele. A sok kihagyott ziccer és fáradtság miatt az utolsó negyedre nagyon elfogytunk, így a másik csapat jelentős előnyre tudott szert tenni” – összegezte Farkas Fanni.

Budapesti Honvéd Sólymok – Vasas Amazonok 70-56
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Bori Liza 12, Szíj-Krisánszky Zoé 7, Puskás Lili 6, Tóth Frotti 6, Szabó Mici 5, Csercsa Eszter 5, Karli Dóri 4, Galavits Lili 2, Szabó Noncsi 1, Kiss Zozi 1