Szerda délután az Illovszky-stadionban tartotta éves rendes közgyűlését a Vasas Sport Club, amelynek keretében sor került a kiemelt díjak átadására is. A Vasas Akadémiától két szakember kapott kitüntetést, Diósadi Deák Éva és Krivacsevics Dragoljub örökös tagok lettek.

A díjazottak egyike Diósadi Deák Éva, aki a magyar kosárlabdázás halhatatlanjai közé beválasztott 150-szeres válogatott kosárlabdázó, a BSE egykori legendája. 2005 óta, tehát gyakorlatilag a kezdetektől edzősködik Pasaréten a Vasas női kosárlabda-szakosztályánál. Büszke arra, hogy az eddigi vasasos évei alatt minden korosztállyal dolgozhatott az előkészítőtől az NBI/A-ig. Bajnoki címet nyert a csapataival serdülő, kadet, junior korosztályban és az Amatőr Női NBI-ben (NBI/B), az NBI/A-ban pedig VI. helyig jutott az első csapattal. A jelenlegi szezonban például 16-17 olyan játékos játszott az élvonalban, akiket ő is edzett korábban a Vasasnál. Sok játékosa eljutott az utánpótlás és felnőtt válogatottságig is, sőt, immár az Euroliga-győzelemig. Lányai, Laklóth Anna és Koch Dóra is kiváló, NB I-es kosárlabdázók lettek.

Fotó: Vasas SC
Fotó: Vasas SC

A montenegrói származású Krivacsevics Dragoljub kosárlabda-játékosként érkezett 1990-ben, 29 éves korában Magyarországra. Akkor nem gondolta, hogy sokáig marad, egy évet tervezett, végül 44 éves koráig a hazai kosárlabdapályákon láthattuk játszani és a mai napig nálunk él. Sikeres, élvonalbeli bajnoki érmes játékosként megfordult a Falcóban, a Zalaegerszegnél, majd Nyíregyházán és Sopronban is. 2005-ben kezdett el edzősködni, bajnoki döntőbe juttatta a Körmend csapatát. 2011-ben került a Vasas családhoz Farkas Balázs hívására, és ahogy azóta kiderült, hazatalált. A legszebb és egyben egyik legnehezebb feladatnak tartja, amit végez, a tehetségek kinevelését. Vasasos szakmai nevelőmunkáját számos utánpótlássiker és azóta befutott NBI-es játékos dicséri. A jelenlegi felnőtt női válogatott 40 százaléka Vasas-nevelés. A Sopron friss Euroliga győztes csapatából pedig Határ Bernadett (aki a WNBA-t is megjárta), Varga Alíz és Sitku Zsuzsanna is Pasaréten pallérozódott korábban. Emellett a két saját gyermeke, Tijana és Marko is sikeres kosárlabdázó lett.

Fotó: Vasas SC
Fotó: Vasas SC

Gratulálunk a kitüntetéshez!

Forrás: vasassc.hu