A Nemzeti Leány Junior “A” Döntő második mérkőzésén másik csapatunk is pályára lépett, kadett/A csapatunk az Atomerőmű KSC Szekszárddal találkozott. Nagyot harcoltak lányaink, azonban győzött a rutin.

Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat, Horváth Dóra kosara nyitotta a találkozót, Örsi Kata azonban azonnal válaszolt. Igyekezett irányítani a találkozó elejét a rutinosabb Szekszárd, ám rágógumiként tapadt ellenfelére a Vasas Akadémia kadett csapata. A negyed felénél el tudtak húzni a szekszárdiak, Eördögh Edit lányai ekkor védekezést váltottak, melynek köszönhetően zárkózni tudtunk. Haag két hárompontosa zárta az első játékrészt, amivel hét pontra nőtt a Szekszárd előnye. Tíz pontra gyarapodott a különbség a folytatásban, fiatal csapatunk azonban nem adta fel a harcot. Komoly munka árán, Aho Tyra dupláját követően Kádár Orsi maradt üresen a palánk alatt, Rátkai Eszti triplájával pedig mindössze két pontra csökkent a Vasas hátránya. Szűcs ziccere csillapította a kedélyeket, azonban Örsi Kata hármasával egyetlen pontra zárkóztunk. Ismét Szűcs volt eredményes szekszárdi oldalon, beállítva ezzel a 33-30-as félidei eredményt.

Miklós Melinda tempója nyitotta a harmadik negyedet, 8-0-val kezdte a Szekszárd a második félidőt. Hamar visszaállt a tíz pontos különbség, Örsi Kata és Rátkai Eszti támadójátéka, valamint Aho Tyra fáradhatatlan védekezése azonban továbbra is életben tartotta a Vasas reményeket. Szekszárdi triplák zúdultak gyűrűbe, Miklós után Renczes is eredményes volt. Villányi Dia válaszolt a túloldalon, a rutin és a fizikai fölény azonban kiéleződni látszott, ahogy fáradtak a csapatok. Horváth büntetőivel húsz pontra nőtt a Szekszárdi előny a negyedik negyed elején, kadett csapatunk azonban a végsőkig óriásit küzdött. Az utolsó öt percre fordulva kemény védekezéssel és gyorsindításokkal bebiztosította győzelmét ellenfelünk, a Vasas Akadémia azonban teljesítette a küldetését, méltó ellenfele volt az egy korosztállyal idősebb Szekszárdnak.

„Úgy gondolom fiatal csapatunk nagyon szépen helyt állt, számunkra a junior döntő leginkább a tapasztalatszerzésről szól, így igyekeztem levenni minden nyomást a lányokról. Véleményem szerint kitartóan és eredményesen rángattuk az oroszlán bajszát egy félidőn keresztül, hiszen ez a Szekszárd kadett korosztályban bajnoki címet nyert. Lelkesen kezdtük a találkozót, a második félidőben azonban fizikálisan és fejben is elfáradtunk. Nehéz ellensúlyozni egy teljes mérkőzésen át a rutint és a kilókat, ráadásul a fault határ is magasabban van egy kadett bajnokihoz képest. Büszkék lehetünk magunkra az első félidőben mutatott játék alapján” – értékelt csapatunk edzője, Eördögh Edit.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia/B 83-51 (21-14, 12-16, 26-11, 24-10)