Hatalmas küzdelemben, hosszabbításban győzött a Vasas Akadémia hazai pályán a Ludovika-FCSM Csata ellen. Óriási dicséret illeti lányainkat és a szakmai stábot, akik újra bizonyították, nincs lehetetlen. 

Bri Faser büntetői nyitották a találkozót, Milos Pavlovic lányai az első másodperctől igyekeztek nagy nyomást gyakorolni az ellenfélre. Papp Dia triplájával négy pontos előnyre tettünk szert a mérkőzés elején, a Csata az egykori Vasas játékos, Böröndy Vivi hármasával zárkózott. Jól reagált a nyomásra a Csata, és gyors játékával a negyed közepére át is vette a vezetést. Milos Pavlovic időkérését követően tudtuk rendezni a sorokat, a Csata azonban kinti dobásait is jó százalékkal értékesítette. Hat hármasból négy is gyűrűbe talált vendég oldalon, így hét pontos hátránnyal zártuk az első negyedet.

Horváth duplájával kezdődött a második játékrész, két percet követően pedig tíz pont fölé nőtt a különbség. Bri Fraser két ziccert is értékesített hazai oldalon, ami nem tetszett Turics Krisztián vezetőedzőnek, így időt kért a Csata. Amerikai centerünk volt a megoldás ebben az időszakban, oroszlánrészt vállalt a felzárkózásból. Budácsik Dorka duplájával két pontra csökkent a különbség, ezt követően azonban újra ellenfelünk percei következtek. Egy kérdéses szituációt követően kispadunk technikai figyelmeztetést kapott, a Csata büntetőkkel távolodott el újra. Horváth és Angyal dupláival nyolc pontra elhúztak a vendégek, ezzel zárult az első félidő.

Vasas rohammal kezdődött a harmadik negyed, Papp Dia és Bri Fraser pontjaival zárkóztunk. Három perc játék után Milos Pavlovic is kapott egy technikai figyelmeztetést, síri csendben kellett ülnie ezt követően a hazai kispadnak, ami azért nem egy egyszerű feladat. Nem adtuk fel a harcot, Bach Bogi tripláját követően Tóth Orsi szerzett labdát, begyújtotta rakétáit saját térfelén és könnyű ziccert értékesített. Belátható távra érkeztünk, így a Csata kikérte következő idejét. Óriásit harcoltak lányaink az előny megszerzéséért, amit nem adott könnyen a Csata. Nadia Smailbegovicot egy hajszál választotta el, ziccere azonban nem talált gyűrűbe, így egy pontos hátrányból várhattuk a záró negyedet.

Egy perc telt el, Bri Fraser állhatott a büntető vonal mögé, megtört a jég. A következő támadásban ismét centerünk harcolt hatalmasat a lepattanóért, estében megtalálta Szerencsés Tamit, majd Nadia Smailbegovic is értékesített egy hárompontost. Óriási küzdelem alakult ki a pályán, mindkét fél a maximumon pörgött. Újra Nadia Smailbegovic volt eredményes a vonal mögül, ezzel újra nálunk volt az előny. Sokáig nem született pont egyik oldalon sem, a csendet Bri Fraser törte meg. Mányoki büntetőivel zárkózott a Csata, a nagyobb baj azonban az volt, hogy Bach Bogi ütötte a faultot, akinek ez volt az ötödik személyije. Horváth távoli hármasával újra átvette a vezetést ellenfelünk, egy perccel a vége előtt azonban Papp Dia egyenlített. Hosszú támadást vezetett a Csata, melynek a végén Zempare talált gyűrűbe. Papp Dia ziccerét talán túl agresszívan, de hárította a Csata, a lepattanót azonban Madár Eszti szerezte meg, aki hat másodperccel a vége előtt újra kiegyenlített. Hatalmasat védekeztünk az utolsó másodpercekben, így nem volt elég a rendes játékidő a találkozó eldöntésére, jöhetett a hosszabbítás.

A legjobb forgatókönyv szerint sem kezdődhetett volna jobban a hosszabbítás, Papp Dia tripláját követően az egész Vasas kispad felugrott. Egy percet követően Zempare válaszolt egy duplával. Irányítónk újra megpróbálkozott egy hármassal, ez azonban nem ért gyűrűbe. Nadia Smailbegovic volt erőszakos a palánk alatt, amiből Tóth Orsi szerezhetett pontot. Gyorsan jött a vendég válasz, azonban Bri Fraser sem maradt tétlen a hosszabbításban. Harminchat másodperccel a vége előtt Papp Dia küzdött óriásit, csodával határos módon megtalálta az egyetlen lehetséges utat a gyűrűig. Három pontra elhúztunk, így a Csata kikérte az utolsó idejét. Mányoki jutott büntetőhöz, mindkét dobás kimaradt, a lepattanót Tóth Orsi szerezte meg. Papp Diát faultolták, neki azonban nem remegett meg a keze. Óriási erőket mozgósított csapatunk a hajrában is, Böröndyt csak szabálytalanul tudtuk megállítani, a sikeres büntetőkkel azonban még mindig három pont volt a különbség. Tóth Orsit faultolták, az ő pontjai zárták a találkozót, a lefújás után pedig hatalmas ünneplés vette kezdetét a pályán, megérdemelten.

„Agresszívan kezdtük a mérkőzést, így is terveztük. Sajnos vétettünk néhány olyan hibát a találkozó elején, amire külön készültünk, ez sajnos bosszantó. Ez nyilván önbizalmat hozott az ellenfél játékosainak, nehéz helyzetben voltunk az első félidőben. A szünet után mentalitásban változtunk leginkább, kértem a lányokat, hogy csak úgy hagyják el a pályát a találkozó végén, ha mindent beleadtak. Ennek megfelelően félidőtől kezünkbe vettük az irányítást, azonban egy nagyon fárasztó és nehéz harc következett. Védekezésben és támadásban is a maximumot kellett nyújtanunk egy olyan mérkőzésen, ahol egy hiba sem fért igazán bele a játékba. Jól reagáltunk az ellenfél taktikai változtatásaira, és higgadtak tudtunk maradni kulcsszituációkban. Gratulálok a Csatának, úgy gondolom nekik is meg volt a lehetőségük győzni, a szerencse azonban ma ránk kacsintott. Ez az, amit hiányoltunk a TF elleni találkozón, de az élet és a kosárlabda ilyen. A legfontosabb azonban, hogy mindig száz százalékot kell nyújtani” – nyilatkozott a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata 88-83 (15-22, 20-21, 22-15, 18-17, 13-8)