Junior csapatunk rangadóra készült a hétvégén, Igor Skocovski tanítványai a bajnokság 8. fordulóján az NKA Pécs/A ellen játszottak hazai pályán. Már a találkozó elején jó volt a csapatösszhang, ami fontos győzelmet eredményezett.

Remek győzelmet arattunk az egyik legjobb csapat ellen, bebizonyítva ezzel, hogy mire vagyunk képesek. Csak az első öt perc volt kiegyenlített, utána kezünkbe vettük az irányítást és mi diktáltuk a tempót. Védekezésünkkel sikerült meglepni a pécsieket, aminek köszönhetően 10 ponttal vezettünk a második negyedben, de ha jobban koncentrálunk, akár 20 pont fölötti is lehetett volna ez az előny. Támadásban néha hibáztunk, de extra védekezésünknek köszönhetően 29-21-re vezettünk a félidőben. Nagyon jól jöttünk vissza a meccsbe a szünet után, itt már mindkét oldalon pontosak tudtunk lenni. A legnagyobb különbséget (47-28) a negyedik negyed előtt harcoltuk ki, kár hogy nem tudtuk tartani az iramot, mert akár magabiztosabb győzelmet is arathattunk volna. Ezúttal a védekezésünkbe csúsztak hibák, hiányzott a kommunikáció, de a találkozó így is a zsebünkben volt. Gratulálok a lányoknak, külön dicséretet érdemel (Czirkos Panka (24 IBM, 20/3 pont, 7 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 4 assziszt), László Réka (20 IBM, 7 pont, 15 lepattanó, 4 assziszt) és Kendelényi Luca (18 IBM, 13 pont, 8 lepattanó, 2 szerzett labda) – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia/A – NKA Pécs/A 58-47 (15-9, 14-12, 18-7, 11-19)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia:Marton O., Subotic M. 7, Révész-Veres P., Vágó L., Kendelényi L. 13, Vígh E. 2, Harmati E. 4, Czirkos P. 20/3, László R. 7, Szoboszlai M. 1, Szoboszlai L., Felső G. 4