A Vasas Amazonok a hétvégén a gyerek bajnokság második fordulója alkalmából léptek pályára. Lányaink mindkét mérkőzésen magabiztos győzelmet arattak, és mivel a Zuglói Sasok ellen sikerült megdobni a 100-at, közös sütizés is vár a csapatra.

“A meccsek előtt nem tudtam mire számítsak a lányoktól, mivel csak egyet tudtunk együtt edzeni az előző forduló óta. Ezért talán még büszkébb vagyok a csapatunkra, amiért mindent pontosan úgy csináltak, ahogy a mérkőzés előtt kértem tőlük. Az első perctől kezdve fantasztikusan védekeztek, így rengeteg labdát tudtunk szerezni, amiből könnyű kosarakat dobhattunk. Egy-két kihagyott ziccer sem vette el a lányok kedvét. Végig hajtottak, hogy meglegyen a 100 pont, ami az utolsó utáni pillanatban Sári jóvoltából sikerült is, így a közös sütizés biztosan nem marad el” – mondta a csapat edzője, Farka Fanni.

Vasas Amazonok – Zuglói Sasok 100-9 (27-4, 28+3, 2+2, 23-0, 19-1)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Firle-Kiss Bora 14, Toman Zsófi 12, Tóth Frotti 12, Bodnár Sári 11, Márton Lia 10, Pácza Blanki 10, Vértes Vanda 9, Karli Dóri 8, Marton Szilvi 8, Tompa Nonó 6

“A második meccs már keményebbnek ígérkezett. Az első pillanattól kezdve hatalmas küzdelem zajlott a pályán. A kezdeti sokk és rohanás után sikerült picit rendezni a sorainkat. Továbbra is tartottuk az agresszív védekezést, támadásban azonban lassítottunk egy picit, felállt játékból, passz-befutásokkal sorra szereztük a pontokat. Mind a két mérkőzésen igazi csapatként küzdöttek a lányok, nagyon büszke vagyok rá, hogy a második meccsen mindenkinek sikerült pontot szereznie” – értékelt Farkas Fanni.

MAFC Heisler – Vasas Amazonok 20-60 (6-9, 2+7-23+6, 0-12, 5-10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Tóth Frotti 10, Firle-Kiss Bora 9, Vértes Vanda 9, Toman Zsófi 7, Pácza Blanki 6, Tompa Nonó 4, Bodnár Sára 4, Hollai Laura 3, Márton Lia 3, Karli Dóri 2, Marton Szilvi 2, Béres-Nagy Szofi 1