A VBW CEKK Cegléd otthonába látogat a Vasas Akadémia felnőtt csapata szombaton, ahol a Tippmix Női NBI/A bajnokság 18. fordulója kerül megrendezésre. Nehéz időszakon van túl Milos Pavlovic együttese, amely a hétvégén győzelmi esélyekkel vág neki a találkozónak.

Sérülések és betegség nehezítették a Vasas Akadémia munkáját az elmúlt időszakban, ráadásul csupa nehéz ellenféllel kellett szembeszállnia a maroknyi csapatnak. Bár lányaink becsülettel harcoltak, az utóbbi hetek nem a győzelemről szóltak. Csapatkapitányunkkal, Papp Diával kiegészülve joggal bizakodhatunk egy hosszú, sikertelen széria lezárásában. Ehhez idegenben kell legyőznünk azt a CEKK-et, amely ellen 16 pontos sikert értünk el októberben Pasaréten. Nem lesz egy sétagalopp, hiszen keretünk továbbra sem teljes, de minden esélyünk megvan rá.

Eddig csak a PINKK-et tudta legyőzni a ceglédi együttes ebben a szezonban, legutóbb épp a múlt héten Pécsen tudott bizonyítani hétvégi ellenfelünk. Két légiósuk, Cooper és Williams több alkalommal bizonyította már, hogy képesek komoly zavart kelteni az ellenfél védelmében, az ő kiiktatásuk lesz tehát az egyik legfontosabb feladat. Az utolsó előtti helyen szereplő csapat számára minden győzelem úgy kell, mint egy falat kenyér, hazai pályán pedig mindent meg is tesznek érte.

Véget ért az az időszak, amikor nálunk sokkal erősebb csapatok ellen kellett bizonyítunk. A bajnokság most következő szakasza talán a legfontosabb számunkra, éppen ezért bízom benne, hogy csapatom átérzi a következő meccsek súlyát. A tét nem más, mint hogy kivívjuk helyünket a Play-Off-ba, e nemes cél hajt minket edzésről edzésre – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot az ide kattintva lehet megtekinteni.

A VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik az Albertirsa Sportcsarnokban.