Nem sikerült győzelmet szereznünk az NKE-FCSM Csata ellen hazai pályán, a végjáték azonban még a vártnál is izgalmasabbra sikerült. Már a mérkőzés elején kézbe vették az irányítást a vendégek, azonban nagy összetartásról és lélekjelenlétről ad tanúbizonyságot, hogy felálltunk a padlóról, és egyenlőként küzdöttünk tovább a végsőkig.

Fővárosi rangadóhoz mérten vágtak neki a csapatok a mérkőzésnek, a kezdést követően Friskovec talált be egy középtávolival, amire Sara Heljic válaszolt pozícióból. Cannon pontjainak köszönhetően kilenc pontra elhúzott a Csata a negyed felére, így Földi Attila időt kért. Brianna Fraser kétszer is betalált a rövid pihenőt követően, megkezdtük tehát a felzárkózást. Hárompontosokkal válaszolt a Csata, méghozzá öttel, így a vendégek 30 pontig jutottak a negyed végére, tizennégy pontos különbséget kialakítva.4-0-val kezdtük a második játékrészt, tartotta azonban a lépést a Csata, a negyed felére tizenhét pont volt a két csapat között, két könnyű Vasas kosár után azonban a vendégek mestere, Tursics Krisztián időt kért. Brianna Fraser 2+1 akciójának köszönhetően tízre zárkóztunk a hajrában, majd centerünk büntetőivel beköszöntünk tíz alá is. Válaszolt ellenfelünk, azonban Taylor Murray labdaszerzését követően könnyű ziccert dobhatott, ami nem tetszett a vendégek mesterének, így ismét Csata időkérés következett. Böröndy Vivi büntetői zárták a második negyedet, visszajöttünk a meccsbe, 37-43-at mutatott az eredményjelző.Brianna Fraser nyitotta a pontszerzést a harmadik negyedben, továbbra is nagy iramot diktáltak a csapatok. Emma Cannon volt a Csata gólzsákja, és bár jól működött a védelmünk, nem sikerült közelebb kerülni. A vendégek centere, Gustafson begyűjtötte negyedik faultját, így meggyengülni látszott a Csata palánk alatti játéka. Cannon azonban rácáfolt a várakozásokra, sorra értékesítette a büntetőket. Vasas pillanatok következtek, Karlócai Juli hármasát követően Böröndy Vivi kapott szárnyakat, és három pontra felhozta csapatát. Fékezte némileg ellenfelét a Csata, így 55-61-re ellépet a záró felvonásra.Brianna Fraser estében értékesített közeli dobást, ráadásul mivel nem magától dőlt el, így hozzátett még egy büntetőt is. Gustafson támadóhibát vétett, így a vendégek centere 7:51-nél kipontozódott, a Csata pedig időt kért. Parázs hangulat alakult ki a pályán, 5:54-nél Tóth Orsi utolsó másodperces triplájával átvette a vezetést a Vasas. Jött az adok-kapok, Canonn kihagyott zicceréből Tay Murray indult, és rezzenéstelen arccal vágta be a hárompontost. Kiélezett párharcot hozott a végjáték, amiből azonban a vendégek jöttek ki jobban, így bár fel tudtunk állni a hátrányból, harcoltunk, a végén nem mi örülhettünk.

„Az első félidőben volt egy periódusunk, amikor nem nagyon tartottuk be a megbeszélteket. Hagytuk a Csatát nyitott hárompontosokat dobni úgy, hogy tudtuk, rendkívül jó százalékkal lőnek. Feljavítottuk a védekezésünket, jól játszottunk a szünet után, a végjátékban sokáig 69-69 volt az állás, volt két-három lehetőségünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, pár buta hibának köszönhetően azonban ez nem sikerül. Nem lehetünk elégedetlenek, hiszen nem játszottunk rossz mérkőzést, ám természetesen egy vereséget követően mindig keserű a szájíz” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – NKE-FCSM Csata 72-76 (16-30, 21-13, 18-18, 17-15)