Serdülő csapatunk a pandémia miatt a második forduló elmaradt mérkőzéseit pótolta vasárnap Baján. Sok edzés és mérkőzés maradt ki lányainknak a karantén következtében, lányaink pedig nem érték még el a leállás előtti teljesítményüket. 

„Az utazás és a sok karanténban töltött idő miatt kihagyott edzések hiánya meglátszott a csapaton. Az első félidőben egált játszottunk a hazai csapattal. A szünetben még egy ponttal vezettünk (25-26). A második félidőben viszont többször is 10 ponttal el tudott húzni az ellenfél. A mérkőzés pozitívuma, hogy a végjátékban négy pontra megközelítettük a bajai csapatot. Támadásban nem tudtuk azt a felszabadult játékot mutatni, amit az előző alapszakasz mérkőzésünkön játszottunk a bajai csapat ellen. Rengeteget hibáztunk a ziccerek és az eladott labdák terén. Csak Kendelényi Luca tudott 10 pont fölött dobni. Védekezésünkkel pedig, sajnos nem tudtuk kompenzálni a deficitet. Védekezésben nyújtott teljesítményéért Bartos Dorottyát tudom kiemelni. Gratulálunk az ellenfélnek a győzelemhez” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Bajai NKK – Vasas Akadémia/A 54-50 (13-13, 12-13, 16-7, 13-17)
Pontszerzők:
Bajai NKK: Tamás A. 11, Becsi B. 8, Gálovits G. 10, Török R., Berencsi K., Vida H. 6, Márton V. 8, Péter E. 4, Bánáti L. 2, Fleckenstein K. 2, Nárai R. 3, Ikotity R.
Vasas Akadémia/A: Szabó Emília 4, Dúl Fanni, Vigh Eszter 4, Kendelényi Luca 13, Ábrahám Emma 2, Dévai Blanka 6, Schannen Zoé 5, Mayr Lara 2, Bartos Dorottya 2, Heltovics Kincső 6,, Harmati Emma 6, Csercsa Eszter

„A második mérkőzésünkön is inkább a küzdelem dominált, mint a jó színvonalú serdülő kosárlabda, miután mind a két csapat játékosait bőven érintette a covid és a karantén. A betegségből visszajött játékosaink fizikai problémákkal küzdöttek, a többiek viszont az eladott labdákkal és a kihagyott ziccerekkel. Az első negyedben, sajnos nagyon elhúzott ellenfelünk, amit a második negyedben Gergely Petra és Szabó Emília remek védő és támadó teljesítményével szépen korrigáltunk. Ennek köszönhetően a félidőben öt ponttal vezettünk (29-34). A második félidőt sajnos nem tudtuk azzal az energiával folytatni, amivel az elsőt befejeztük, így pillanatok alatt magunkra húztuk az ellenfelet. Rengeteg labdát adtunk oda az ellenfélnek, és dobtunk ki a falra. Védekezésben is hiányzott a figyelem és az ambíció. A második félidő egyetlen pozitívuma, hogy Dúl Fanni középtávoli dobásával az utolsó fél percben kiegyenlítettünk. Megcsillant az esély, de nem tudtunk élni vele. Gratulálunk az ellenfélnek a győzelemhez” – értékelt Diósadi Deák Éva.

Kiss Lenke KA – Vasas Akadémia/A 61-59 (19-11, 10-23, 17-12, 15-13)
Pontszerzők:
Kiss Lenke KA: Paulicska F. 2, Jakab P. 8, Balla P. 31, Barna K., Henglár Z., Gedó K. 7, Burányi L. 3, Dzvonár R. 4, Révész-Veres P. 6, Kornhoffer L., Erhardt E.
Vasas Akadémia/A: Dévai Blanka 4, Schannen Zoé, Heltovics Kincső 12, Ábrahám Emma, Harmati Emma 4, Szabó Emília 11, Mayr Lara 1, Bartos Dorottya 3, Dúl Fanni 2, Gergely Petra 14, Kendelényi Luca 4, Csercsa Eszter 4