Alig néhány nap telt el a Vasas Akadémia felnőtt csapatának utolsó játéknapja óta, a szerdai PINKK elleni győzelmet követően szombaton ismét pályára lép a csapat. Több, mint egy hónap után újra Pasaréten szurkolhatunk lányainknak, ellenfelünk ezúttal a Sopron Basket lesz.

Szerdán fontos győzelmet arattunk a PINKK-Pécsi 424 otthonában, ahol légiósaink vállukra vették a csapatot, és a védekezésváltást követően ünnepelhettük a jól megérdemelt győzelmet. Nincs túl sok idő rendezni a sorokat, hiszen a hétvégén is meccsnap van, a bajnokesélyes Sopron látogat Pasarétre.

Mindössze egy alkalommal hagyta el vesztesként eddig a pályát a Sopron Basket ebben a szezonban, ami két dolgot jelent. Rettentően nehéz bárkinek is megközelíteni a hazai bajnokságból kiemelkedő gárdát, azonban nem lehetetlen. Az eddigi egyetlen győzelmet a Sopron ellen a PEAC érte el hazai pályán, azonban ahhoz, Pasaréten is hazai siker szülessen negyven percen száztíz százalékon kell pörögnünk negyven percen keresztül.

„A bajnokság egyik legjobb csapata érkezik hozzánk, ráadásul ez lesz a héten a második meccsünk. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, azonban nem feltett kézzel érkezünk a mérkőzésre, mindent megteszünk, hogy megnehezítsük az ellenfél dolgát” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A Vasas Akadémia – Sopron Basket találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.