Az egy héttel ezelőtt lejátszott junior keresztjáték első mérkőzésének a visszavágóját játszotta kadett/A csapatunk szombaton Pasaréten a Törekvés SE junior/A csapat ellen, melyet 9 pontos előnnyel vártunk. Feszült első negyedet követően elhúztak lányaink, a különbség pedig a mérkőzés végéig nőtt.

„Tudtuk, hogy nagyon nehéz és teljesen más mérkőzés vár ránk, de bíztunk az agresszív védekezésünkben és az eddig elvégzett kemény és következetes munkánkban. Nagyon idegesen és sok kihagyott helyzettel kezdett mindkét együttes, érezhető volt fiatal csapatunkon, hogy nem volt még ilyen helyzetben. Az első negyed megilletődött és kapkodó játéka után (9-7) sikerült megnyugodnunk, türelmesebben és pontosabban játszanunk. Sok labdát és lepattanót szereztünk, melyekből vagy leindítottuk ellenfelünket vagy a felállt zóna védekezés ellen megtaláltuk a jó helyzeteket belső és külső poszton egyaránt és egy 13-5-ös rohammal 11 pontos előnyt szereztünk a félidőre (33-22). A harmadik negyedet is jól kezdtük, továbbra is hatalmas tempót diktáltunk. Hat gyors pontunkra nem érkezett válasz, így már 17 ponttal vezettünk a 23. percben. Kemény, agresszív védekezésünket sikerült a meccs végéig fenntartanunk, és 40 pont alatt tartottunk egy olyan junior/A csapatot, amely a kiemeltek között játszott az alapszakasz során. Aki ma pályára lépett csapatunkban a szívét lelkét beletette ebbe a győzelembe, meccsről-meccsre látszott a lányokon és a csapaton a fejlődés. Minden junior mérkőzésből tudtunk tanulni és hibákat javítani.
Hét játékosunk is 10 IBM pont felett teljesített, ma ez volt a kulcs a győzelemhez. Szeretném kiemelni Láng-Miticzky Blanki bátor játékát (11/3 pont, 6 lepattanó, 17 IBM pont) Kádár Orsi 10 lepattanóját és 4 blokkját (8 pont, 16 IBM pont), Rátkai Eszti 8 asszisztját és 5 lepattanóját (11/3 pont, 16 IBM pont), Duka Lili pontos távoli dobásait és remek védekezését (13/9 pont, 5 szerzett labda, 15 IBM pont), Aho Tyra 7 lepattanóját, 4 szerzett labdáját és 6 asszisztját (5/3 pont, 15 IBM pont), Örsi Kata 9 lepattanóját, 3 asszisztját (5/3 pont, 14 IBM pont) és Villányi Diát, aki csereként beállva nagyszerű teljesítményt nyújtott (12/6 pont, 5 lepattanó, 10 IBM pont). Gratulálok a lányoknak a mai teljesítményéhez és a továbbjutáshoz, ma is igazi csapatként játszottak. Dolgozunk tovább céljaink eléréséért” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/B – Török Flóris Törekvés SE/A 69-37 (9-7, 24-15, 15-12, 21-3)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Aho Tyra 5/3, Rátkai Eszter 11/3, Duka Lili 13/9, Örsi Kata 5/3, Kádár Orsolya 8, Láng-Miticzky Blanka 11/3, Villányi Diána 12/6, Kálmán Liza, Szilágyi Ágnes, Masier Sophia 4, Kemény Szófia
Törekvés SE/A: Mohos E. 2, Darázsi D. 6/6, Ferenczi L. 9/3, Strbik F. 4, Szilvási K. 11, Stelczer V., Szűcs A. 5, Babosa R., Szabó K., Szabó B.