Hatalmas harc árán tudott győzni a Vasas Akadémia felnőtt csapata, amivel kiegyenlítette a PEAC-Pécs elleni Play Off párharcot. Remekül kezdték lányaink a találkozót, ezt követően azonban több apró hullámvölgy is következett. A gyengébb pillanatok ellenére Milos Pavlovic együttese az utolsó másodpercig harcolt, aminek meg is lett az eredménye.

Papp Dia, Budácsik Dorka és Bri Fraser is játékra jelentkezett a mai nap, melynek köszönhetően fiatal csapatunk határozottan kezdte a mérkőzést. Bach Bogi öt pontja megalapozta a hangulatot, a PEAC felzárkózására pedig Papp Dia válaszolt hárompontossal. A negyed felére Smailbegovic Nadia öt pontjával majdnem 10 pontos különbség alakult ki a Vasas javára, látható volt a tűz lányaink szemében, uraltuk mindkét palánkot. Nem engedtük ki az előnyt kezünkből, 29-18-as eredménnyel zártuk az első negyedet.

Hatékonyan hajtották végre lányaink a taktikai utasításokat, aminek köszönhetően rendre volt üres ember a palánk alatt. Bri Fraser mellett Madár Eszti is betalált, 6-0-val kezdtük a második játékrészt, a PEAC első pontjaira pedig két és fél percet kellett várni. Andusic pillanatai következtek, a vendégek centere vállára vette a csapatot támadásban, azonban nem tartott sokáig a pécsi öröm, lányaink úgy érkeztek a csarnokba a mai napon, hogy nyerni fognak. Madár Eszti duplájával tizenöt pontra nőtt a Vasas előnye három perccel a vége előtt, amiből mindössze egyet tudott ledolgozni ellenfelünk a félidőre. Hazai oldalon Bri Fraser 13, Smailbegovic Nadia 8 és Papp Dia 8 ponttal állt, de szorosan követte őket Bach Bogi és Madár Eszti is. A vendégeknél ismét a center duó volt a legeredményesebb, Kiss Virág 12, Andusic pedig 6 egységnél járt.

Két percet kellett várni a harmadik negyed első kosarára, a csendet nagy örömünkre Bri Fraser törte meg. Szikla szilárd volt a védelmünk, melynek köszönhetően négy és fél percig nem talált a PEAC gyűrűbe. Sánta hármasát követően azonban a vendégek is belendültek, a következő támadásban Popovic is betalált a hárompontos vonal mögül, Milos Pavlovic pedig időt kért a védelem finomhangolására. Bri Fraser volt szabálytalan egy pécsi ziccer során, a szabálytalanságot azonban a hazai kispad vitatta, a játékvezetők pedig technikait fújtak. Dudasova mindhárom büntetőjét bedobta, Kiss duplájával pedig tíz alá került a PEAC. 3,6 másodperccel a negyed vége előtt Smailbegovic Nadiat faultolták, fiatal játékosunk pedig mindhárom büntetőjét értékesítette, amivel ismét tíz pont fölé nőtt a Vasas előnye.

Madár Esztire egy percen belül két faultot is befújtak, ezzel sajnos számára véget ért a találkozó, kigyűlt az öt személyi hibája. Feszült hangulatot hozott hazai oldalon a záró felvonás, leblokkoltunk támadásban, felzárkózott a PEAC, ráadásul Bri Fraser is összegyűjtötte negyedik személyi hibáját. Mindössze néhány másodperc telt el, egy hazai támadásnál pont amerikai centerünket látták szabálytalannak, így ő is kiesett, Andusic duplájával pedig feljött négyre a Pécs. Bach Bogi büntetői csillapították a kedélyeket, rendezni tudtuk a sorokat. Másfél perccel a vége előtt, nagyon fontos pillanatban talált be Budácsik Dorka, hét pontra nőtt a Vasas előny. Vendég időkérést követően Dudasova talált be, amire Smailbegovic Nadia hármassal válaszolt. Nagy küzdelem árán, de  győzni tudott fiatal csapatunk, így kiegyenlítette a párharcot.

„Elszalasztottuk a lehetőséget, hogy már igen korán pontot tudjunk tenni a találkozó végkimenetelére. Hibákat vétettünk támadásban és védekezésben egyaránt, voltak periódusok amikor nem követtük a megbeszélt forgatókönyvet. Ebben az időszakban agresszívabb lett a Pécs játéka, könnyű kosarakat tudtak szerezni. Abszolút megérdemelt a győzelmünk, jobbak voltunk ma. Koncentráltnak kell maradnunk, javítunk egy-két hibán keddig és mindent megteszünk a továbbjutásért. Egy dolgot azonban szeretnék hozzátenni a mérkőzéshez és a szezonbeli teljesítményünkhöz. Fiatal játékosaink erőn felül dolgoznak nap mint nap azért, hogy jobbak legyenek és előrébb lendítsék a magyar kosárlabdát. Fantasztikus teljesítmény, amit ők csinálnak, legfiatalabb csapatként ekkora szívvel játszanak. Egyszerűen nem értem, miért nem érdemelnek tiszteletet a pályán. Nem kérünk semmilyen segítséget, és nem a szakmai stábról beszélek jelen pillanatban, ezt mindenképp kihangsúlyozom. A játékosokról beszélek, szeretném, ha megkapnák azt, amit megérdemelnek. Ez pedig a tisztelet” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – PEAC-Pécs 70-63 (29-18, 15-12, 14-16, 12-17)