NEMZETKÖZI U 13 TORNA SOPRON – 2017 szeptember 23-24

Csoportok

A csoport: Soproni Darazsak Akadémia, Somorja, Zágráb

B csoport: Vasas Akadémia, PVSK, Nyitra

 

TORNAGYŐZTES SOPRONBAN A VASAS AKADÉMIA SERDÜLŐ/B CSAPATA

  1. Mérkőzésünk

Szombat 11:30

Vasas Akadémia-Nyitra 120-5 ( 29-0, 26-2, 36-3, 29-0)

Pontszerzők:

Vasas:  Láng-Miticzky Blanka 8, Mészáros Tánja 15, Ulrich Zoé 2, Rátkai Eszter 19, Istenes Zsuzska 10, Aho Tyra 21, Szilágyi Ágnes 16, Igaz Eszter 6, Kálmán Liza 4, Záboji Tita 10, Örsi Kata 8, Kohán Patrícia

A torna első mérkőzésén nem voltunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel, csak a félpályától védekeztünk, de így is sok labdát szereztünk és gyakoroltuk a gyorsindítást.

 

  1. Mérkőzésünk

Szombat 19:30

Pécsi VSK – Vasas Akadémia 45-67 ( 15-19, 11-16, 11-18, 2-14)

Pontszerzők:

Vasas: Kohán Patrícia 3, Örsi Kata 8, Záboji Tita 2, Kálmán Liza 4, Igaz Eszter, Szilágyi Ágnes 5, Aho Tyra 7, Istenes Zsuzska 6, Rátkai Eszter 12, Ulrich Zoé 6, Mészáros Tánja 8, Láng-Miticzky Blanka 6.

Az esti mérkőzésünk előtt 18:00 órától a lányok élőben nézhették az Arénában a Sopron euroligás felnőtt csapatát a Krasznai Kupa keretében, melyen  az olasz Umana Reyer Venezia csapatát fogadták. Annyira magával ragadta kis csapatunkat a hangulat, a mérkőzés irama, az európai sztárok fantasztikus játéka, hogy a második meccsünket hatalmas lendülettel kezdtük a nálunk jóval magasabb pécsi csapat ellen. Egész pályán védekezett mindkét ötösünk az első félidőben,  sok labdát tudtunk szerezni és az egyéni védekezés mellett már a csapatvédekezésünk is kezdett összeállni.

A második félidő elején egy 8:0-ás rohanással 15 ponttal elléptünk ellenfelünktől és nagyobb arányú győzelemmel jutottunk a vasárnapi döntőbe.

 

  1. Mérkőzésünk

Vasárnap 12:30

DÖNTŐ

Vasas Akadémia-Zagreb 83-58 ( 15-21, 15-16, 30-12, 23-19)

Pontszerzők:

Vasas: Ulrich Zoé 9, Rátkai Eszter 20, Aho Tyra 13, Záboji Tita 1, Örsi Kata 10, Mészáros Tánja 11, Igaz Eszter 3, Istenes Zsuzska 4, Láng-Miticzky Blanka 1, Szilágyi Ágnes 11, Kálmán Liza, Kohán Patrícia.

Nem kezdődött jól számunkra a torna döntő mérkőzése, annyira megijedtek a lányok a nálunk sokkal magasabb és erősebb horvát lányoktól, hogy az első 5 percben elfelejtettek védekezni és kosarat dobni:((

0:11-nél egy időkéréssel sikerült felrázni a csapatot, végre találtunk egy-két kosarat gyorsindításból, és a negyed végére 6 pontra zákóztunk.

A második ötösünk hatalmas lendülettel esett neki ellenfelének, ebben a negyedben bravúros középtávoli tempó dobásokkal tartottuk a lépést és a védekezésünk is jelentősen feljavult.

7 pontos hátrányból kezdtük a második félidőt és ami nem sikerült az első 20 percben, az most minden nagyszerűen működött.

Egész pályán hajtottuk a horvát lányokat, többször is sikerült becsapdázni a labdavezetőt, amiből több labdát is szereztünk. Védekezésben a lányok elkezdtek kommunikálni egymással, jöttek időre és pontos helyre a besegítések, magas embereink pedig hatalmasat kűzdöttek a palánk alatt az összes lepattanóért.

Ha valaki csak a végeredményt nézi, azt gondolná, hogy sima mérkőzés volt, pedig nagyon mélyről indultunk és a 40 perc alatt fokozatosan lépte át mindenki saját árnyékát, a megszeppent nyuszikból igazi harcosok lettek és hatalmas szívvel és akarattal ilyen arányban is megérdemelten nyerték meg a meccset és a tornát.

Gratulálok a csapatnak a hétvégi, de különösen a vasárnapi döntőn mutatott 2. félidei játékához, mindenki érezhette  és átélhette,  hogy ez már nem kenguru és gyerek kosárlabda. Hasznos és tanulságos mérkőzéseket játszottunk, sok-sok tapasztalattal lettek gazdagabbak a lányok és remélem mostmár elhiszik, hogy nem kell megijedni egy magasabb és erősebb csapattól, csak bátran és koncentráltan kell játszani!

 

A torna végeredménye

  1. Vasas Akadémia
  2. Zagreb
  3. Soproni Darazsak Akadémia
  4. Pécsi VSK
  5. Somorja
  6. Nyitra

A torna ALL STAR csapata:

Örsi Kata ( Vasas ), Kókai Patrícia ( Sopron), Petra Brtan ( Zagreb), Rátkai Eszter ( Vasas), Szabó Anna ( PVSK)

Csapatunk legjobb játékosa AHO TYRA lett.