Veretlenül zárta a szófiai túrát serdülő csapatunk, miután a házigazda Slavia Sofia-t, az Istanbul Stars-t és a Buducnost-ot is magabiztosan győztük le a csoportkörben. A döntőt a montenegrói együttessel játszottuk, a kiélezett találkozót végül sikerült 50-57-re megnyernünk. A torna MVP-je Tóth Frotti lett, míg az All Star csapatba Pácza Blankát és Marton Szilvit is beválasztották.

Csütörtök délután utaztunk egy átszállással Szófiába, ahova késő este érkeztünk meg. Pénteken a reggeli után egy egyórás dobó edzésre maradt idő, majd ebéd és egy kis pihenő után elindultunk az első mérkőzésünkre, ahol a hazai csapat, a Slavia Sofia ellen játszottunk. Az első félidőben nem találtuk a ritmusunkat, erőlködve és eszetlenül játszottunk. Meglepődtünk a hazaiak szemfüles labdaszerzésein, amik szintén kizökkentettek minket. A második félidőben sikerült jobban kihasználnunk a magasságbeli főlényünket, ahol Szilvi és Vanda szép palánk alatti játékot mutattak. Kicsit nyögvenyelősre sikeredett az első mérkőzésünk, de örülök annak, hogy a játék folyamán tudtuk pozitív irányba változni – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Slavia Sofia – Vasas Akadémia 34-50 (5-7, 14-9, 4-19, 11-15)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Marton Szivi 12, Vértes Vanda 10, Pácza Blanka 7, Karli Dóri 7/3, Tóth Frotti 6, Firle-Kiss Bora 5, Nagy Borostyán 2, Éber Janka 1, Marton Lia, Bodnár Sári, Kövesdi Lujza

A szombati napon két mérkőzés volt a programban. Délelőtt a török Istanbul Stars, míg a délután a montenegrói Buducnost csapata ellen játszottuk. A török csapatnál kimondott magas játékos nem volt, így előnyben vághattunk neki a találkozónak. Előző este azt beszéltük a lányokkal, hogy csapatként sokkal jobban és eredményesebben játszunk, így azt kértük tőlük, hogy a következő meccseken mutassák meg, hogy mire képesek együtt. Határozottan, koncentrálva és maximális elszántsággal kezdtük el a mérkőzést, ami azt eredményezte, hogy az első negyedben csak egy pontot engedtünk a török csapatnak. A félidőre már 38 pontos előnyt alakítottunk ki, amivel nem elégedtek meg a lányok, ugyanolyan elánnal folytatták a mérkőzést. Látványos és szép csapatjátékot mutattunk, több taktikai elemet is sikerült gyakorolnunk. Több teljesítmény is kiemelendő, mint például Dóri extra hárompontos dobásai, Janka és Lujzi bátor támadásai, illetve Frotti és Blanki ponterős és társaikat kiszolgáló játéka.

Istanbul Stars – Vasas Akadémia 6-91 (1-14, 3-28, 2-24, 0-25)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Tóth Frotti 15/3, Pácza Blanka 14, Karli Dóri 12/12, Marton Szilvi 9, Éber Janka 9, Nagy Borostyán 8, Firle-Kiss Bora 6, Vértes Vanda 6, Kövesdi Lujza 6, Márton Lia 4, Bodnár Sári 2

A montenegrói csapat jobb szerkezettel rendelkezett, mint az előző ellenfeleink. Gyors, fegyelmezett és hasonló stílusú kosárlabdát játszottak, mint mi. A mérkőzést magabiztosan és bátor játékkal sikerült elkezdenünk, amit a további negyedekben is tartani tudtunk. Meglepően sima győzelmet arattunk, ahol tovább folytattuk a taktikai elemek gyakorlását és előreléptünk a lepattanózásban is.

Buducnost – Vasas Akadémia 37-68 (6-16, 15-18, 11-24, 5-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Marton Szilvi 16, Tóth Frotti 15/6, Pácza Blanka 12/3, Firle-Kiss Bora 7, Karli Dóri 4, Bodnár Sári 4, Nagy Borostyán 4, Márton Lia 3, Kövesdi Lujza 3, Éber Janka, Vértes Vanda

Az utolsó napon a döntőben ismét a montenegrói csapattal találkoztunk. Kisebb betegséggel és három meccsel a lábakban vágtunk neki a mérkőzésnek. Érződött a lányokon a fáradtság és az is, hogy nem voltunk kellően motiváltak a mérkőzés elején, amit az ellenfél ki is használt. Szerencsére a második játékrészben Blanki és Bora játéka átlendítette a csapatot a hullámvölgyön. Nagyon hasznos mérkőzést tudhatunk magunk mögött, hiszen nemcsak fizikálisan, hanem fejben is végig élesnek kellett lennünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Veretlenül sikerült megnyernünk a tornát, ami kellő önbizalmat adott mindenkinek.

Buducnost – Vasas Akadémia 50-57 (14-13, 8-15, 16-20, 12-9)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Pácza Blanka 17, Tóth Frotti 10/3, Karli Dóri 8/6, Firle-Kiss Bora 7, Márton Lia 5/3, Marton Szilvi 4, Nagy Borostyán 2, Bodnár Sári 2, Éber Janka 2, Kövesdi Lujza, Vértes Vanda

Torna eredménye:
1. Vasas Akadémia
2. Buducnost
3. Slavia Sofia
4. Istanbul Stars

A torna MVP-je Tóth Frotti lett, míg az All Star csapatba Pácza Blankát és Marton Szilvit is beválasztották.

Köszönjük a meghívást a Slavia Sofia csapatának, a Vasasnak és a szülőknek pedig a támogatást. Ez a torna jobban összehozta a csapatot és mindenki meg tudta mutatni azt, hogy miben rejlik az ereje. Meccsről meccsre bátrabban és hatékonyabban játszottunk, amit kamatoztatni tudunk a saját bajnokságunkban is. Nagyon ügyesek voltak a lányok, Fannival büszkék és elégedettek vagyunk a mutatott játékukkal. Gratulálunk az egész csapatnak – értékelt Ambrus Szandra.