U12-es csapatunk a hétvégén nemzetközi tornán vett részt, ahol a házigazda Csata DSE mellett a német TG Würzburg ellen is megmérkőzhettünk.

„A német csapat magasabb szerkezetű játékosokból állt, ami sajnos a lepattanózásban visszatükröződött. Viszont végig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a félidei két pontos hátránytól a lányok mintha kicsit „megnyugodtak” volna, ami sajnos megpecsételte a továbbiakat. A harmadik negyed elejétől kényelmes tempóban és puhán támadtunk, nem tudtunk faultot kiharcolni. Emellett védekezésben sok dobás közbeni faultot ütöttünk be, amit az ellenfél sikeres büntetőzéssel büntetett” – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia – TG Würzburg 45-53 (11-16, 11-8, 12-15, 11-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Zoé 14, Frotti 8, Mici-Dóri 5, G.Lili-Kata 4, Blanka 3, Kíra 2, P.Lili-Léda-Dalma-Bora 0

„Augusztus óta ez volt a harmadik mérkőzésünk a Csatával, és egyben az egyik leggyengébb is. Azt hiszem a lányok „mumus” csapata lett a Csata. Hasonló képességű a két játékosállomány, de a legfőbb különbség a hozzáállásban nyilvánult meg ismét. Mi a szerzett labdáinkból a befejezéseket nem tudtuk ponttal befejezni (akár védővel akár védő nélkül), mert „félünk” az ellenféltől, nem merünk ütközni, miközben az ellenfelünk a hasonló helyzeteit rendre pontokra váltotta. A lányokra edzésen egy panasz sincs, nagyon keményen dolgoznak, ezért sem értjük, hogy mi történik, amikor jönnek a mérkőzések, ahol felszabadultan, szívvel-lélekkel kellene pályára lépniük és hinni magukban, ahogy mi is hiszünk bennük” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Csata DSE – Vasas Akadémia 56-38 (10-7, 12+5-5+3, 18-15, 11-8)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: P. Lili 8, G. Lili-Mici-Zoé 6, Léda-Blanka 3, Frotti-Kata-Kíra 2, Dóri-Dalma 1,Bora 0
Remélem a következő fordulóban a szerencse is kicsit mellénk áll és ki tudunk jönni ebből a nyeretlen szériából.