A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) is felfigyelt a Vasas Akadémia egyik legtehetségesebb játékosára. Dombai Réka, aki mindössze 16 évesen vezeti a felnőtt női NBI/A pontszerző tabelláját, bekerült a FIBA Women’s EuroBasket 2029 All-Star ötösébe.

A közösségi médiában tombol a #10YearChallenge, a felhasználók egy tíz évvel ezelőtti, valamint egy aktuális fotót illesztenek egymás mellé, bemutatva ezzel a változást. Paul Nilsen, a FIBA szakírója csavart egyet a trenden, és összeállította a 2029-es női Európa-bajnokság All-Star ötösét. Szakosztályunk utánpótlás-nevelő munkássága óriási elismerésben részesült, hiszen a legjobbak között helyet kapott a Vasas Akadémia felnőtt csapatának fiatal irányítója, Dombai Réka.Forrás: FIBA

„Magyarország erősödése az európai és világversenyeken az elmúlt években olyan játékosoknak köszönhető, mint Dombai Réka” – olvashatjuk a cikkben.

http://www.fiba.basketball/en/news/presenting-your-all-star-five-of-the-fiba-womens-eurobasket-2029

„Nap mint nap keményen dolgozunk azért, hogy fiatal tehetségeink a legmagasabb színvonalú képzést kapják. Örülök, hogy munkánkat nemzetközileg is elismerik. Gratulálok Rékának, a Vasas Akadémia összes edzőjének, és szakmai stábunk tagjainak” – tette hozzá a Vasas Akadémia női kosárlabda-szakosztályának elnöke, Bolyó Judit.

Forrás: FIBA