Diósadi Deák Éva és Kertész Dávid kíséretében csapatunk Berlinbe kapott meghívást, ahol nemzetközi tornán vehettünk részt. 

„Az utazás és a másfél napos városnézés fáradtságával a lábunkban kezdtük meg a tornát. Nagyon agresszív védekezést kaptunk mindjárt az első mérkőzésén. Tudtuk, hogy mire számítsunk, mert a csütörtöki napon egy edzőmérkőzésen már érezhettük ezt a bőrünkön. Akkor jobban reagáltunk rá, jobban játszottunk ellene. Amit nyilván a berlini régió edzője szóvá is tett a játékosainak. Az első félidő (16 perc) 12. percéig most is versenyben tudtunk maradni, de sajnos ott szétnyílt az olló. A jól védekező, gyorsan induló és rendkívül jól dobó csapat nagy arányú győzelmet aratott ellenünk. A nemzetközi szinthez sokkal agresszívabban kell védekeznünk, tudnunk kell, hogy honnan és hogyan segítünk, és támadásban nagyobb sebességen kell jó döntéseket hoznunk. Dicséretet érdemel az első félidei játékáért Dévai Blanka és Szabó Emilia, a második félidőért pedig Harmati Emma. Köszönjük az ellenfélnek a mérkőzést, sokat tanultunk belőle” – mondta a csapat edzője, Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia – BBV 07 (Berlin) 40-74 (18-28, 22-46)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Szabó Emilia 6/6, Vigh Eszter 2, Mayr Lara 1, Bori Liza 4, Harmati Emma 9, Heltovics Kincső, Dúl Fanni 4, Dévai Blanka 8/3, Horváth Borsika, Schannen Zoé 4, Ábrahám Emma, Galavits Lili 2

„A szombati napot sajnos Harmati Emma nélkül kellett elkezdenünk. Rosszul érezte magát, nem tudott játszani, ami nekünk nagy veszteséget jelentett. Ennek ellenére a lányok az első félidőt (16 percet), amit a torna speciális szabályai szerint bontásban kellett játszanunk, nagyon szépen lehozták. A szünetben még vezettünk is két ponttal. A második félidő azonban felőrölt minket. Sajnos belső posztunk nagyon foghíjas volt, amit letámadással próbáltunk kompenzálni, amíg bírtuk. Sajnos a nagy sebességű, agresszív játék nemcsak fizikailag okozott nekünk gondot, hanem néhány játékosnál mentális problémákat is hozott. Így a 32. perc végére ellenfelünk 17 pontos előnybe került. Az erősebb fizikai felépítés, a gyors játék, és ellenfelünk agresszív védekezése győzelmet jelentett a német lányoknak. Bár csak tizenegyen maradtunk erre a mérkőzésre, mégis sokkal jobban játszottunk, mint pénteken. Mindenkinek voltak jó momentumai és szép akciói, mindenki igyekezett a védőhibáin javítani, több-kevesebb sikerrel. A mérkőzésen nyújtott teljesítményéért Bori Liza, Schannen Zoé és Dévai Blanka érdemel dicséretet. Köszönjük az ellenfélnek a mérkőzést” – értékelt Diósadi Deák Éva.

NBV 07 (Niedersachsen) – Vasas Akadémia 59-42 (29-31, 30-11)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Dúl Fanni 2, Dévai Blanka 8/3, Galavits Lili, Schannen Zoé 7, Ábrahám Emma 2, Szabó Emilia 5, Vigh Eszter 4, Mayr Lara 1, Horváth Borsika 4, Bori Liza 9, Heltovics Kincső