Hazai pályán várta a Vasas Akadémia/B kadett csapata a Szeged KE együttesét az alsóházi keresztjáték visszavágóján. Nagyot küzdöttek lányaink, az utolsó másodpercig hajtott minket a továbbjutás reménye, ellenfelünk azonban túl nagy előnyt szerzett az első összecsapáson. 

„Öt perc után megint leálltunk a pontszerzéssel, így nehézzé tettük továbbjutásunkat a párharcból. Második negyedet sikerült megnyernünk, de még mindig 21 pontos hátrányban voltunk a két mérkőzés alapján. A második félidőben feljebb kapcsoltunk védekezésben és volt, hogy már csak 7 ponttal voltunk elmaradva célunktól. Az utolsó negyedben többnyire a küzdelem és a pontatlanság dominált, így nem tudtunk közelebb jutni. Örömteli, hogy vesztett helyzetben is volt tartás a csapatban és harcoltak végig, így a mérkőzést legalább megnyertük, de összevetésben 12 ponttal a Szeged volt a jobb. Mindenképpen pozitív, hogy eladott és szerzett labda arányuk 1-es volt a mérkőzésen, és héttel kevesebb támadólepattanót engedtünk ellenfelünknek az első meccshez képest. Számunkra a „B” döntő a következő megmérettetés, melyen próbálunk minél szebb eredményt elérni. Gratulálok a Szegednek és sok sikert kívánok nekik” – értékelt a csapat edzője, Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Szeged KE 47-45 (8-19, 19-15, 15-6, 5-5)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kohán P. 4, Herzog B. 10, Benyovszki P., Igaz E. 8, Kálmán L. 2, Masier S. 7, Rubint Á. 7, Kemény Sz. 4, Halász L., Varga P., Fogarasi K., László R. 5