Vasas Akadémia – ZTE NKK

/16-16; 15-23; 15-15;
2018.01.24. 19.00

Játékvezetők: Gál János; Vida Béla; Varga-Záray Katalin
MKOSZ ellenőr: Farkas János

 

Vasas Akadémia: Kalu E. 11; Böröndy 8; Tóth O. 4; Mérész B. 6; Karakasevic 20/6
Csere: Kaposi-Demeter 2; Dombai 6; Heljic -;

 

ZTE NKK: Koziar 15; Jeffery 8/3; Kovács G. 5/3; Hegedűs-Őri 7; Pavel 10
Csere: Parker 7; Gáspár-Szalay V. 1; Gorjanácz 9/9

 

 

Tóth Orsolya középtávolijával indult a mérkőzés, majd Jeffery válaszolt rá. Hegedűs-Őri kosara utáni percekben főleg az eladott labdáké volt a főszerep, Kalu kosarával lett 4-4 az állás. Koziar, majd a túloldalon Böröndy Vivien volt eredményes, a negyed első felében sok hibával tarkított, de kiegyenlített játék volt a parketten. Jeffery gyorsindításból született kosara után Karakasevic egyenlített, majd Mérész Beatrix kosarával először vette át 10-8-nál a vezetést a Vasas, ami után Gáspár Dávid időt is kért. Böröndy Vivien újfent eredményes volt, majd Kalu mindkét büntetőjét a helyére küldte. Koziar tempója törte meg a hosszú zalaegerszegi kosárcsendet. Parker kosárával kapaszkodott a ZTE, majd büntetői révén 14-14-nél utólérte ellenfelét a Zalaegerszeg. Dombai gyönyörű középtávolijára a negyed végén Koziar felelt, így 16-16-ot mutatott az eredményjelző az első negyed után.

Dombai Réka ziccerével kezdődött a második 10 perc, majd Parker 2+1-es akcióval válaszolt rá, így átvette a ZTE a vezetést. Jeffery triplájával először húztak el a vendégek 4 ponttal. Dombai Réka védése továbbra is nehézséget okozott az egerszegi csapatnak, majd újabb hosszú kosárcsend után Tóth Orsolya egyenlített. Koziar ziccerével, majd két büntetőjével újra 4 egységgel járt előrébb a ZTE a negyed felénél. Pavel ziccerével 6-tal vezettek a vendégek, de Karakasevic triplájával kapaszkodott a Vasas. Kovács triplájával majd Jeffery ziccerével 33-25-nél Földi Attilának kellett időt kérnie. Pavel kosarával először érte el a különbség a 10-et. Mérész Beatrix középtávoliját követően Karakasevic volt eredményes, így 6 pontra jött fel a Vasas. A negyed végeredményét Hegedűs-Őri büntetői állították be, félidőben 39-31-re a ZTE vezetett.

Koziar középtávolija indította a második félidőt, Gorjanácz Ágnes tripláját követően Böröndy Vivien szerezte az első Vasasos pontot a harmadik negyedben. Gorjanácz továbbra is elemében volt a hárompontos vonalon túlról, hiszen zsinórban 3 triplát süllyesztett el. A negyed felénél már 14 ponttal vezetett a Zalaegerszeg. Karakasevic büntetőivel tartotta a 10 pont körüli differenciát a Vasas. A következő 3 percben befagyott az eredmény 54-44-nél, 5 másodperccel a negyed vége előtt Kaposi-Demeter Hanna volt eredményes, ezzel állította be 30 perc után az 54-46-os eredményt.

Karakasevic duplájával kezdődött a záró 10 perc, Kalu gyorsindításból szerzett ziccerével pedig már csak 4 pont volt a különbség a csapatok között. Hegedűs-Őri 2 büntetőjéből csak 1-et tudott értékesíteni, 8 perccel a vége előtt 5 pont volt a különbség. Többször is támadhatott a Vasas, hogy egy labdára legyen, de nem tudott közelebb férkőzni, a Zalaegerszegnél Koziar büntetőivel 7-tel ment a ZTE. Karakasevic triplájával 4-re zárkózott 5 perccel a vége előtt a Vasas. Gáspár Dávid kért időt 58-53-as vezetésüknél. Pavel ziccerével fordultak a csapatok a hajrára, Kalu kosarával 55-60 volt az állás másfél perccel a mérkőzés vége előtt. Több lehetősége is volt a Vasasnak, hogy közelebb kerüljön, de a kulcspillanatokban a Zalaegerszeg maradt nyugodtabb. Karakasevic középtávolija után Gáspár-Szalay Virág csak az egyik büntetőjét értékesítette, ezzel beállítva a 62-57-es Zalaegerszeg győzelmet.

 

Földi Attila a Vasas Akadémia vezetőedzője: A vereségünk legfőbb oka a gyerekbetegségeink amit átkell vészelnünk, átkell szenvednünk, és akkor majd utána talán megtudunk fogni ilyen csapatokat, ez a vereség is csak rajtunk múlott, rengeteg eladott labdánk volt kulcsszituációban, emberelőnyös helyzetekből itt a végjátékban, úgy gondolom ez okozta, hogy nem sikerült megnyernünk a mérkőzést. Nyilvánvalóan mi vagyunk a liga legfiatalabb csapata, tehát történnek ilyen hibák de jó lenne, ha lassan sikerülne túllepni ezeken.

Gáspár Dávid a ZTE NKK vezetőedzője: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, egyetlen dolognak örülök, a győzelemnek. Elkeserítő, hogy ilyen teszetoszán, körülményesen támadunk, játékosaim ebben a taktikai elemben nagyon gyengén teljesítettek.