Kadett/A csapatunk pénteken két mérkőzéssel folytatja a menetelést a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság “A” döntőjén. Kilenc órás kezdettel a házigazda NKA Pécs volt az ellenfél, amely villámrajtot vett, majd 51-79-re megnyerte a párharcot.

Ellentétes energiával kezdtek a csapatok, míg mi álmosan és sok hibával, addig a házigazda pécsiek nagy lendülettel és agresszíven léptek pályára. 10-0-val rajtolt ellenfelünk, melyet követően jött egy kreatív Vasas alapvonali bedobás, amiből Harmati tudott eredményes lenni. A tegnapi mérkőzésen az eladott labdákkal gyűlt meg a bajunk, sajnos az NKA ellen hasonló problémákkal küzdöttünk. Nem segített, hogy ellenfelünk egész pályás védekezéssel kísérletezett. Néhány perc játékot követően kezdtünk belelendülni a meccsbe, felzárkózni azonban nem sikerült. Komoly tempót diktáltak a pécsiek, akik igyekeztek a pálya minden négyzetméterét uralni (13-30).

Fotó: NKA Pécs
Fotó: NKA Pécs

Valamelyest javult játékunk képe, de ellenfelünk fáradhatatlanul támadta a labdát és a gyűrűt. Benyovszki és Herzog vezérletével apránként megkezdtük a felzárkózást, a negyed elején újabb eladott labdákat eredményezett a pécsi agresszív védekezés. Védekezésben fejlődött csapatunk, Kertész Dávid tanítványai zónára váltottak, ami meg tudta lepni az NKA-t. 14 pontos hátránnyal mentünk pihenni a nagyszünetre, a játék képe alapján azonban a hátrány nem tűnt ledolgozhatatlannak (33-47).

Fotó: NKA Pécs
Fotó: NKA Pécs

Pontok terén igen csendesen kezdődött a második félidő, apró sikereket a pécsi gárda tudott elérni, a Vasas oldaláról több mint három percet kellett várni az első sikeres kísérletre. Czirkos pontjait követően valami elindult, Láng-Miticzky és Herzog is betalált a folytatásban, de ekkor egy hárompontos törte meg csapatunk lendületét. Ismét ellenfelünk vette kezébe az irányítást, támadásban nagyon nem találtuk a ritmust, melynek köszönhetően húsz pont fölé nőtt hátrányunk.

Fotó: NKA Pécs
Fotó: NKA Pécs

Komoly gondot okoztak az eladott labdák az egész mérkőzésen, ráadásul a hárompontos vonalon túlról sem találták a célt lányaink. Nem maradt megválaszolatlan kérdés az utolsó tíz percre főleg úgy, hogy ismét sokat kellett várni az első kosarunkra. Kendelényi értékesítette csapatunk egyetlen tripláját a záró negyed közepén, előnye tudatában azonban magabiztosan játszott az NKA, amely végül 51-79-re megnyerte a találkozót.

„Sokkal jobb tempóban sikerült játszani, mint az első mérkőzésünkön. Várom, hogy mennyit tudunk még előrelépni, mert képesek rá a lányok. Gratulálok a pécsi lányoknak” – nyilatkozott a mérkőzést követően csapatunk edzője, Kertész Dávid.

Vasas Akadémia – NKA Pécs 51-79 (13-30, 20-17, 9-18, 9-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Benyovszki 12, Molnár 5, Láng-Miticzky 3, Duka 3, Harmati 5, Herzog 2, Hruby 7, Czirkos 7, Kendelényi 7/3, Szabó, Varga
NKA Pécs: Rátkai 7, Szakolczi 14/3, Piukovits 3/3, Halmágyi 6, Árvai 8, Bercsi 12/3, Subotic 6/3, Küllős 11/3, Felső 5, Kropp -, Bikicki 7/3, Jónás

Lányaink 17:00-kor a BEAC-Újbuda KA/A ellen folytatják a döntőt. Hajrá Vasas!