Két fiú csapat ellen mutathatta meg tudását U12/A csapatunk a hétvégén a bajnokság 4. fordulójában. Nem volt egyszerű dolga lányainknak, akik kitették szívüket a pályára.

A decemberi két győzelmünk után eggyel magasabb csoportban mutathattuk meg, hogy az elmúlt másfél hónapban hogyan és miben tudtunk előre lépni. A kezdeti megilletődöttség után szépen felvettük a kesztyűt a fiúkkal, támadásban pedig voltak szépen kialakított helyzeteink. Sajnos még így is sokszor leszegett fejjel mentünk neki a nálunk sokkal mozgékonyabb és agresszívabb fiú csapatnak. A büntetőzésünk nem volt jó, 26-ból 8 helyzetünket sikerült érvényesíteni. A második félidőre viszont nagyon elfáradtunk, többször lógattuk az orrunkat, a fiúk pedig ezt mind megbosszulták, sorra kaptuk az indítás gólokat. Az első félidei teljesítményéért dicséret illeti Jakó-Szalai Zitát mind támadásban, mind védekezésben, Dávid Léna bátorságát és ponterős játékát, illetve szakaszokban szépen teljesített Örsi Anna , Mayr Jana és és Takács Sári is – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

MAFC Gabányi – Vasas Amazonok 81-48 (18-12, 10-13, 8-3, 23-11, 22-9)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Dávid Léna 11, Jakó-Szalai Zita 11, Örsi Anna 9, Mayr Jana 8, Takács Sári 4, Deák Zsófi 3, Sárga Emese 1, Péter Zsófi 1

Második mérkőzésünket egy kis pihenő után kezdtük, a két meccsünk között pedig megnéztük a MAFC és a Honvéd mérkőzését. Megállapítottuk, hogy a két fiú csapat hasonló erőt képvisel, viszont hatalmasat sikerült csavarnunk magunkon, lelkesedéssel, lendülettel és szép visszaérkezésekkel kezdtük meg a meccset. Egy-két védekezési nehézséget leszámítva tudtuk tartani a lépést a fiúkkal, az utolsó másodpercig küzdöttünk a labdákért. Sajnos még nem tudjuk kiválasztani, hogy melyik a jó helyzet és melyik nem, illetve mikor melyik technikát alkalmazzuk támadásban. Fiú csapatok ellen nehéz játszani, mert rengeteget futnak, fizikálisan többször erősebbek mint mi, viszont azt gondolom, hogy a második vereségünket győzelemnek könyvelhetjük el, hiszen sikerült egy szoros meccset játszanunk, ahol az utolsó percekben is tudtuk tartani a lépést. Ebből kell építkeznünk a februári fordulóra – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Budapesti Honvéd SE/A 52-58 (14-19, 9-9, 4-6, 11-12, 14-12)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jakó-Szalai Zita 13, Örsi Anna 9, Dávid Léna 9, Szabó-Iván Liliána 3, Mayr Jana 4, Horváth Mira 4, Tapodi Sári 4, Deák Zsófi 3, Takács Sári 1