Szombaton két mérkőzést játszottak a Vasas Amazonok U12-es csapata. A 8. forduló új helyszínen került megrendezésre, ahol lányaink veretlenül mutatkoztak be.

„Még nem játszottunk a Bikszádi úton idén, az új környezet pedig rányomta bélyegét az első félidőre. Nemcsak a környezet volt más, hanem sajnos az elmúlt heti edzés munkával sem voltunk maximálisan megelégedve. A figyelmetlenség, koncentráció hiánya kihagyott dobásokat eredményezett. A félidőben azonban sikerült 6/12 büntetőt bedobnunk, a harmadik negyedre pedig a lányok megérkeztek a mérkőzésre. Pontosabbak lettek a passzok, emelt fejjel, okos játékkal haladtunk előre. A védekezésünkben maradtak hiányosságok, azonban dicséret illeti a csapatot a második félidőben mutatott játékért. Kiemelném Éber Janka harmadik negyedben végzett munkáját, Kövesdi Lujzi, Varga Sára és Deák Zsófi közös játékát és okos passzait” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – BEAC Újbuda KA/A 74-39 (11-10, 16+6-9+4, 23-7, 18-9)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 12, Kövesdi Lujza 12, Jusztin Áfra 9, Deák Zsófia 9, Balás-Piri Kata 8, Varga Sára 8, Bogyó Laura 7, Mayr Jana 7, Juhász-Kelly Hanna 1, Deák Nóra 1

„Tudtuk, hogy a második mérkőzésen kemény csatára számíthatunk, ez be is igazolódott az első perctől kezdve. Szépen kezdtünk támadásban, viszont a védekezésünk nem volt az igazi. Sok büntetőt és könnyű ziccert kaptunk figyelmetlenségből. A félidőben ismét sikerült 6/12 büntetőt hoznunk, a harmadik negyed azonban még mindig hasonló képet mutatott. Véleményem szerint a negyedik negyedben egy apró változtatás Mayr Jana áthelyezése volt a kulcs, Jana volt a nyerő emberünk. Olyat lendített a csapat játékán, ami győzelemhez vezetett. Jana mellett Kövesdi Lujzi védekezése, Varga Sára harcossága is kellett ehhez. Annak ellenére, hogy későn ébredtünk, egy percre sem adtuk fel és végig játékban tudtunk maradni, leginkább saját magunkat legyőzve” – értékelt Kapornai Dóra.

MAFC Gabányi – Vasas Amazonok 71-75 (15-15, 18+5-11+6, 22-21, 11-22)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 15, Mayr Jana 14, Varga Sára 11, Bogyó Laura 8, Jusztin Áfra 6, Balás-Piri Kata 5, Kövesdi Lujza 4, Ábrahám Anna 4, Deák Nóri 3, Örsi Anna 3, Juhász-Kelly Hanna 2