Szoros mérkőzésen maradt alul a Vasas Akadémia a VBW CEKK Cegléd vendégeként a Tippmix Női NBI/A bajnokság hatodik fordulójában. Egy félidő nem volt elég ahhoz, hogy bármely csapat előnyhöz jusson, ezt követően a harmadik negyedben a házigazda tudott minimálisan ellépni, ami döntőnek bizonyult.

Tóth Orsi duplájával kezdődött a találkozó, jó rajtot tudtak venni lányaink. Budácsik Dorka kosarával és Papp Dia büntetőivel négy pontra is el tudtunk húzni az első percekben, amit határozott játékunkkal a negyed feléig növelni is tudtunk. Tóth Orsi újabb ziccerével hét pontra is el tudtunk húzni, ekkorra azonban a CEKK is megérkezett a meccsbe. Holesinska hármasával zárkózni, a másik két légiós, Manis és Baugh kosaraival pedig már egyenlíteni is tudott a házigazda. Fej-fej mellett küzdöttek a csapatok a folytatásban, ennek megfelelően az első negyedben semmi sem dőlt el.

A nyolcadik pontját szerző Tóth Orsi nyitotta meg ismét a pontgyártást, megint a Vasasnál volt nagyobb a harci kedv. Bach Bogi blokkjából tudtunk megindulni, gyors akcióra azonban nem volt lehetőségünk. A felállt védelem ellen Papp Dia tudott eredményes lenni, melyet hosszú, közel hat perces gólcsend követett. Manis vette vállára a csapatot ceglédi oldalon, hárompontosával ellenfelünk átvette a vezetést, amire Milos Pavlovic azonnal egy időkéréssel reagált. Jót tett a rövid taktikai megbeszélés, az első félidőben tündöklő Papp-Tóth duó vezette Vasas mínusz háromból plusz hármat csinált röpke másfél perc alatt. Nyolc másodperc volt hátra a CEKK időkérését követően, a bedobást követően Holesinka szinte a dudaszóval egy időben tudott egyenlíteni egy triplával.

Budácsik Dorka ziccere után Madár Eszti is beletett a közösbe, Manis és Szabó Fanni hárompontosát követően azonban a CEKK átvette az irányítást. Smailbegovic Nadia kosarával még tudtunk közeledni, de a házigazda jól gazdálkodott előnyével. A negyed végén Kobolák duplája állította be az öt pontos különbséget.

Csapatkapitányunkkal szemben szabálytalankodott Szabó Dóra, ám Bach Bogi csak egy büntetőt tudott értékesíteni a kettőből. A túloldalon szinte azonnal jött a válasz, Holesinska maradt üresen, majd Manis is betalált. Nyolc pontra nőtt a hátrányunk, amit Papp Dia faragott ötre egy triplával. Madár Eszti is betalált a hárompontos vonalon túlról, így újra nyílttá tettük a mérkőzést szűk hat perccel a vége előtt. Apró hullámvölgybe kerültünk támadásban, amit Szabó Dóra és Baugh segítségével ki is tudott használni a CEKK, ekkor azonban jött Madár Eszti újabb hármasa. Egy perccel a vége előtt Smailbegovic Nadia révén zárkóztunk három pontra, rögtön időkéréssel reagáltak a hazaiak. Karnyújtásnyira volt a győzelem, de sajnos nem tudtunk betalálni a végjátékban, Manis sikeres büntetője pedig beállította az 57-53-as végeredményt.

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 57-53