Csapatunk szoros mérkőzésen szenvedett vereséget Miskolcon

Aluinvent DVTK Miskolc – Vasas Akadémia 79 – 76
/28-31; 21-22; 14-7; 16-16/ 

A DVTK csapata kezdte jobban a mérkőzést, hiszen 6-2-re vezettek a hazaiak a mérkőzés első percében. Ezután kezdett ébredezni a Vasas, megfordították az eredményt. Az elmondható, hogy az első negyedben főleg támadó oldalon domináltak a csapatok, mi sem bizonyítja jobban, minthogy 10 perc játék után a pasarétiek vezettek 31-28-ra.
A második játékrész elején a hazaiak sokáig nem tudtak csapatunk védekezése ellen mit tenni, olyannyira, hogy pontos támadásbefejezések már 14 ponttal is vezettünk. Ekkor a hazai időkérés kissé megtörte csapatunk lendületét, 7 pont volt már csak a differencia, amikor Földi Attila is időt kért. A negyed második felében közeledett a Diósgyőr, 2 pontra is megközelítették a Vasast, de Heljic sikeres középtávolija állította be a félidei 49-53-as állást.

Térfélcserét követően visszaesett a támadásbefejezések színvonala, olyannyira, hogy a csapatok 4 perc játék alatt mindössze 6 pontot tudtak összeszorgoskodni, de ekkor a DVTK próbált egyre nagyobb nyomást helyezni a pasaréti lányokra, ennek következtében is de minimális, 3 pontos előnnyel ők várhatták a záró játékrészt.
A negyedik negyed végig kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak próbáltak elhúzni, de a Vasasnak mindig sikerült visszakapaszkodnia látótávolságon belülre, azonban megfordítani a mérkőzést már nem sikerült a vendégeknek.

Mindenképpen elmondható az, hogy méltó ellenfelei voltunk az esélyesebb házigazdáknak, ami egy remek jel lehet a hétvégi BEAC elleni rangadó előtt, ahol mindenképpen szeretnénk győztesként elhagyni a pályát.

 


Játékvezetők:
Pozsonyi László; Rácz Zsolt; Sallai István
MKOSZ Ellenőr:
Bernáth András