Fiatal csapatunk számára utolsó fordulójához ért a budapesti serdülő bajnokság. Az idősebbek elleni játék új kihívások elé állította lányainkat, akik bátran állták a sarat.

„Hamar eljött az alkalom, hogy visszavágjunk a szombati vereségért annak ellenére, hogy más összetételben utaztunk Soroksárra. A lányoktól azt kértem a mérkőzés elején, hogy védekezésben tegyék oda magukat, ne kapjunk könnyű kosarakat, indításokat. Az első negyedet támadásban bátran kezdtük, harcoltunk a lepattanókért, szépen passzoltak a lányok egymásnak. Sajnos a védekezésünket nem sikerült megváltoztatnunk, az ellenfél serdülő játékát nem sikerült meggátolnunk. Az elzárások és a letámadás ellen keveset játszottunk még, viszont ez nem mentség arra, hogy emelt fejjel, passzal indítsunk egy támadást, védekezésben kizárjuk saját emberünket, vagy megnehezítsük a labdavezető dolgát. Kiemelném Bogdán Fannit, aki a csapat motorja volt, szépen szervezte a játékot, illetve Kafer Jázmint, aki megküzdött a lepattanókért és bátran fejezte be dobásait. Sokat léptünk előre a budapesti serdülő bajnokságban, jó mérkőzéseket is játszottunk, sajnálom, hogy az utolsó mérkőzésen nagy arányú vereséget szenvedtünk, viszont örülök, hogy ebben a bajnokságban többen lehetőséget kaptak, fejlődtek és remélem, hogy a jövő szezonra mindenki ezt a tapasztalatot viszi majd tovább” – értékelt Kapornai Dóra, a csapat edzője.

Török Flóris-Törekvés SE – Vasas Akadémia 86-56 (21-15, 15-8, 28-17, 22-16)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Bogdán Fanni 14, Kafer Jázmin 11, Béres-Nagy Szofi 6, Nagy Bori 6, Márton Lia 5, Mátrahegyi Flóra 4, Tompa Noémi 4, Éber Janka 3, Kövesdi Lujzi 2, Deák Nóri 1