A Tippmix Női NBI/A bajnokság negyedik fordulójában a Vasas Akadémia az Uni Győr MÉLY-ÚT otthonába látogatott. Erősen kezdett a házigazda, a félidőre már kétszámjegyű különbség volt a két csapat között. Milos Pavlovic tanítványai igyekeztek zárkózni a folytatásban, azonban a győri előny túl tetemesnek bizonyult.

A Vasas nevelés, Dombai Réka két hárompontosa hideg zuhanyként jött a találkozó elején, amivel el is tudott húzni a hazai együttes. Bach Bogi jegyezte a Vasas Akadémia első találatát, ekkor azonban már 8-2-t mutatott az eredményjelző. Rendezni tudtuk a sorokat, kilábaltunk a rossz kezdésből, Tóth Orsi hármasával pedig fel tudtunk zárkózni egyetlen pontra. Kíméletlenül zúdultak azonban a győri triplák a gyűrűbe. Tíz pont fölé nőtt a hátrányunk, tartás azonban ezúttal is volt csapatunkban. Papp Dia vezérletével közelebb tudtunk férkőzni ellenfelünkhöz, a második negyed közepétől azonban nagyon komoly tempót diktált a Győr.

Forrás: MKOSZ
Forrás: MKOSZ

A hazai fölény a félidőt követően is megmaradt, Bach Bogi hármasára tíz pont érkezett válaszul. 31 pontos hátrányban sem adtuk fel a találkozót, Milos Pavlovic tanítványai még egyszer megrázták magukat és Tóth Orsi találatával egy 12-0-s roham vette kezdetét, majd Bach Bogi triplájával 19-re csökkentettük a különbséget. A folytatásban jól gazdálkodtak Iványi Dalma játékosai a megmaradt előnnyel, nem engedte közelebb magához a Győr a Vasast, így 75-54-es győzelmet aratott a hazai alakulat.

„Nagyon puhán védekeztünk, főleg az első félidőben, ezt pedig egy ilyen szintű csapat, mint a győri, kihasználja. Most vissza kell mennünk a kis műhelyünkbe, és dolgozni tovább. Aminek örülhetek, hogy tizenkét játékossal tudtunk eljönni a mai mérkőzésre” – nyilatkozott a találkozó végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Uni Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia 75-54 (24-15, 24-7, 12-17, 15-15)
Pontszerzők:
Uni Győr MÉLY-ÚT: McDonald 2, Weninger 5/3, Oroszova 19/3, Török 14/6, Dombai 14/6, Varga 2, Rozmán, Ruff-Nagy 11/9, Baffy, Milkovics, Markovic 8
Vasas Akadémia: Bach 10/6, Budácsik, Papp 14/6, Tóth 16/3, Madár E. 2, Smailbegovic 5, Dúl, Pusztai, Szerencsés, Salamon 4, Madár K. 3/3