Vasárnap játszotta harmadik mérkőzését a Vasas Akadémia felnőtt csapata. Ezúttal a VBW CEKK Cegléd volt az ellenfél, amely tíz pontos győzelmet aratott hazai pályán.

Sok hibával kezdtük a mérkőzést, így ellenfelünk már a mérkőzés elején kézbe vette az irányítást. Nem segített a helyzetünkön, hogy az első negyedben egyetlen büntetőt dobhattunk a ceglédi kilenccel szemben. Nemcsak ezen múlott természetesen, védekezésben nem voltunk elég hatékonyak, támadásban pedig láthatóan kaotikusan mozogtunk a pályán. Félidőre nyolc pontos különbséget alakított ki a CEKK, nem mondható tehát, hogy minden veszve volt.Taylor Murray és Brianna Fraser vezérletével több próbálkozásunk is volt a felzárkózásra, ezen a mérkőzésen azonban két légiósunk mellől hiányzott a jó teljesítmény jó pár játékosunktól. Védekezésben és támadásban is mutattunk már jobb képet, így a meglepetés elmaradt vasárnap este.

„Szoros meccset játszottunk egy jó ellenfél ellen. Ezzel önmagában nem lehetnénk elégedetlenek, ha nem láttuk volna, hogy alakult ez a találkozó. Saját butaságaink, fegyelmezetlenségeink és dekoncentráltságunk miatt nem tudtuk megnyerni a meccset. Légiósaink hozták amit kell, de hazai játékosaink teljesen elmaradtak az elvárásoktól. Nagyon sajnálhatjuk ezt a meccset, hiszen jóformán magunkat vertük meg. Ha idegenben akarunk nyerni egy erősebb csapat otthonában, több fegyelmezettségre és koncentrációra van szükség” – értékelt a Vasas Akadémia edzője, Földi Attila.

Nem maradt sok idő szomorkodni, szerdán ugyanis újra pályára lépnek lányaink, a Ludovika Arénában az NKE-FCSM Csata lesz az ellenfél.

VBW CEKK Cegléd – Vasas Akadémia 85-75 (24-17, 23-22, 17-15, 21-21)