A Tippmix Női NBI/A 15. fordulójában a Vasas Akadémia az UNI Győr MÉLY-ÚT csapatát fogadta. Jól kezdtek lányaink, a magabiztosság húsz percig ki is tartott. A második félidőben a rutinosabb ellenfél át tudta venni az irányítást és 63-76-ra meg tudta nyerni a mérkőzést.

Bach Bogi mellett Papp Diát is nélkülözni kényszerült csapatunk, elsőszámú irányítónk a Csata ellen szenvedett sérülést és valószínűleg két hetet kényszerül kihagyni. A hiányzóknak köszönhetően a fiatal Dúl Terka kapott helyet a kezdő ötösben. Győri pontokkal indult a találkozó, Canada volt eredményes, majd Mompremier is betalált. Sara Heljic válaszolt a túloldalon egy hárompontossal, majd Madár Eszti egyenlített Dombai büntetőjét követően. Fiatal irányítónk nem ijedt meg a feladattól, bátor betörését csak szabálytalanul tudta megállítani ellenfelünk. A sikeres büntetőket követően szárnyra kapott csapatunk, amire 12-6-os állásnál a vendégek időkéréssel reagáltak. Magához tért a Győr, aki részben a mi hibáinkból tudott felzárkózni. Két eladott labdánkat követően jöhetett Milos Pavlovic dorgálása. Sikerült némileg megnyugtatni a csapatot, Smailbegovic Nadia triplája után pedig rendezni tudtuk a sorokat. Fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, ám Varga pontjaival fordítani tudtak a győriek a negyed utolsó percében.

Dúl Terka tempója nyitotta a második játékrészt, fiatal irányítónk nagyon szépen teljesített támadásban. Nagy tripláját követően Pusztai Petra, majd ismét Dúl Terka volt eredményes, amivel ismét átvettük a vezetést. Sara Heljic ziccerét követően Tóth Orsi csent labdát az ellenféltől, amit pontokra is tudott váltani. Öt pontos előnyre tettünk szert, amire ismét időkéréssel kellett reagálnia a Győrnek. Csakúgy, mint az első negyedben, most is jót tett ellenfelünknek a taktikai pihenő, Mompremier vezérletével vissza tudta venni az előnyt ellenfelünk. Megakadtunk támadásban, hosszú perceken keresztül egyetlen Budácsik duplának örülhettünk. Ez idő alatt nem tétlenkedtek a győriek, majdnem megszületett a mérkőzés első kétszámjegyű különbsége, az utolsó másodpercekben azonban Dúl Terka kiosztotta a labdát az üresen álló Salamon Zsófinak, akinek köszönhetően hét pontra zárkóztunk a félidőre.

Dombai támadhatta a gyűrűt egy labdaszerzést követően a harmadik negyed elején, amit Sara Heljic sikeres büntetői követtek. Kevés pont született a harmadik negyed elején, az első öt percben összesen 12 pontot gyűjtöttek a csapatok. Pusztai Petra labdaszerzéséből Dúl Terka indult, aki megtalálta a gyűrűt támadó Szerencsés Tamit. Öt pontra zárkóztunk, amire a Győr ismét időkéréssel reagált. Lejátszódott ugyan az a forgatókönyv, Pusztai Petra ismét labdát tudott szerezni, ám ezúttal Szerencsés Tami szolgálta ki Dúl Terkát. Öt győri pont jött válaszul, majd Varga duplájával tíz pont fölé növelte előnyét ellenfelünk. Meg tudták tartani a kétszámjegyű különbséget a vendégek az utolsó negyedre kanyarodva, lányaink szemében azonban még mindig ott volt a tűz.

Visszajött a pályára a négy személyi hibával rendelkező Tóth Orsi, aki azonnal be is szállt a pontgyártásba. Budácsik Dorka pontjaival tíz pontra tudtunk zárkózni, ráadásul a következő győri támadásnál Pusztai Petra ismét belepiszkált a labdába, amit az ellenfél játékosa sportszerűtlen faulttal díjazott. A sikeres büntetőknek köszönhetően beköszöntünk tíz alá, azonban egy vitatott szituációnál Tóth Orsi  összeszedte ötödik személyi hibáját, így a Vasas cserére kényszerült. Négy és fél perccel a vége előtt Varga kosarával 58-68-as állás alakult ki, ezért Milos Pavlovic magához hívta lányait, hogy átbeszéljék az utolsó percek forgatókönyvét. Sajnos nem mi szereztük az újabb pontokat, hanem ellenfelünk. Szám szerint hatot, amivel a Győr gyakorlatilag lezárta a mérkőzést. Az utolsó percekben még sikerült kozmetikáznunk a végeredményen, 63-76 lett a találkozó végeredménye.

„Nem lehetek mérges a csapatra, hiszen egy nagyon erős ellenféllel néztünk farkasszemet, ráadásul nagyjából tartottuk magunkat a megbeszéltekhez. Két statisztikai mutatóban azonban nagyon gyengén teljesítettünk, ezek a büntetők és az eladott labdák. Természetesen előfordulhat, hogy az ellenfél hibára kényszerít egy játékost, aki aztán eladja a labdát, de most nem erről volt szó. A koncentráció hiánya és a pánik oda vezetett, hogy a Győr rengeteg könnyű kosarat szerzett, ami részben el is döntötte a találkozót. Kaptunk néhány elkerülhető kosarat a palánk alatt, de védelmünket a hárompontos vonalra szorítottuk, hogy ne kapjunk sok triplát, ezért sokszor maradt üres ember a festékben. Meccsről meccsre fejlődünk, és bár csodát még nem tudunk tenni, jó úton haladunk.” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – UNI Győr MÉLY-ÚT 63-76 (19-21, 16-21, 12-17, 16-17)