Újabb nehéz mérkőzés várt a Vasas Akadémia felnőtt csapatára, lányaink a Ludovika-FCSM Csatát fogadták hazai pályán a Tippmix Női NBI/A harmadik fordulójában. Lassan rázódtunk bele a mérkőzésbe, amit ellenfelünk ki tudott használni, az itt megszerzett előnyt pedig a találkozó végéig meg tudott tartani riválisunk.

Bach Bogi remek védekezésével kezdődött a találkozó, amiből indulni is tudtunk, csapatkapitányunk pedig Madár Esztit hozta helyzetbe. Kapkodtunk egy kicsit támadásban, amit kíméletlenül kihasznált ellenfelünk. Hegedűs duplájával kilenc pontra is el tudott húzni a Csata, ekkor azonban a vendégek centere szabálytalanul állította meg irányítónkat, a bírók pedig sportszerűtlen faultot fújtak. Papp Dia értékesíteni tudta mindkét büntetőt, ami erőt adott a zárkózáshoz. Egy perccel a vége előtt 14-16 állt az eredményjelzőn, a vezetést azonban nem sikerült átvennünk sőt, Simon triplájával és Zele közelijével megint távolodni tudott az ellenfél.

Fotó: Vasas Attila
Fotó: Vasas Attila

 

Böröndy kettő plusz egyével először alakult ki a találkozó során tíz pontos különbség. Tóth Orsi igyekezett faragni a hátrányon majd szép összjátékot követően Salamon Zsófit találták meg a társak. Hatékonyabbnak bizonyult azonban a Csata támadójátéka a miénknél, Lelik és Zele irányításával keveset hibázott ellenfelünk. Hosszú kihagyás után a második negyed közepén ismét pályán köszönthette a közönség a sérülésből felépülő Sara Heljicet, a Vasas Akadémia centere közel három percet kapott Milos Pavlovictól. Bach Bogi hármasával lendültünk újra ritmusba, amit Papp Dia duplája követett, rögtön jött is a vendég időkérés. Nem tudtunk már közelebb kerülni az utolsó egy percben, így 13 pontos Csata előnnyel fordulhattunk.

Fotó: Bornyi Márton
Fotó: Bornyi Márton

 

Madár Esztit indította Papp Dia, ebből született a harmadik negyed első kosara, amire a vendégek légiósa, Carey tudott válaszolni. Agresszívabb és harapósabb Vasas jött vissza a félidőről, Simon hármasára Szerencsés Tami válaszolt szinte azonnal, majd néhány másodpercet követően ismét betalált a hárompontoson kívülről a Vasas Akadémia fiatalja. Hat pontra zárkóztunk a negyed felére, amit a vendégek mestere, Tursics Krisztián nem hagyott szó nélkül. Rendezni tudta a sorokat a Csata, Horváth hármasával újra tíz fölé nőtt a különbség. Derekasan küzdöttek lányaink, ám ellenfelünk figyelme nem lankadt, őrizni tudták előnyüket.

Fotó: Vasas Attila
Fotó: Vasas Attila

 

Tíz pontra voltunk az egyenlítéshez az utolsó tíz perc kezdete előtt, de csak lassan tudtunk faragni a hátrányból. Madár Eszti negyedik személyi hibáját is beütötte, akit Sara Heljic váltott. Szép lefordulást követően első pontjait is megszerezte a sérülésből visszatérő centerünk. Eltelt a negyed fele, nem kerültünk azonban közelebb ellenfelünkhöz, így Milos Pavlovic magához hívta lányait. Közel három perc gólcsendet tört meg Zele duplája, amit újabb Vasas időkérés követett. Smailbegovic Nadia hármasa borzolta a kedélyeket, amire Lelik válaszolt egy perccel később. Nem sikerült a fordítás az utolsó percekben, a Vasas Akadémia 62-75-ös vereséget szenvedett a Ludovika-FCSM Csata ellen.

„Sajnálom, hogy nem sikerült megszerezni első győzelmünket annak ellenére, hogy meg volt rá az esélyünk. A mérkőzés egyik pozitívuma, hogy hosszú kihagyás után Sara Heljic újra pályára léphetett, az ő személye mindenképp erősíteni fogja a csapatot, ám nincs még sajnos abban az állapotban, hogy lejátsszon egy teljes mérkőzést. A találkozó egyik tanulsága, hogy bátrabbnak kell lennünk, hiszen jó játékkal képesek vagyunk meglepetéseket okozni” – nyilatkozott a mérkőzés végén a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata 62-75 (14-21, 13-19, 21-18, 14-17)