Ahogy az várható volt, rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzést hozott a Tippmix Női NBI/A bajnokság 5. helyéért vívott utolsó összecsapás. Jobban vette a rajtot ellenfelünk, a második negyedben azonban fel tudott állni csapatunk és három pontra zárkózott a félidőre. A folytatás szoros küzdelmet hozott, ám a végjátékban ismét a Csatának jött ki jobban a lépés, így ők örülhettek az ötödik hely megszerzéséért. A Vasas Akadémia a bajnokság hatodik helyén zárt, amire kilenc éve volt utoljára példa.

Bri Fraser ziccerével kezdődött a találkozó, amire James és Zempare válaszolt egy-egy hármassal. A negyed feléig tartani tudtuk a lépést ellenfelünkkel, ezt követően azonban semmi sem úgy alakult, ahogy Milos Pavlovic és lányai eltervezték. Négy percen át nem sikerült pontot szerezni csapatunknak, míg a túloldalon sorra kaptuk a pontokat. 16 pontos hátrányba került a Vasas a negyed végére, ami sötét jövőt jósolt.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Nem adtuk fel a harcot, Budácsik Dorka és Papp Dia jóvoltából megkezdtük a felzárkózást. Támadójátékunk mellett védelmünk is a helyén volt, mindössze hat pontot engedtünk a Csatának. 6-19-re zártuk a második negyedet, amivel visszajöttünk a meccsbe. Mindössze három pont volt a különbség félidőre a két csapat között, újra nyílt sisakossá téve a küzdelmet.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Papp Dia büntetőivel egyetlen pontra sikerült feljönnie lányainknak, újra fej-fej mellett álltak a csapatok. James duplájával öt pontos előnyre tett szert a Csata, ami Mányoki triplájával és Zempare középtávolijával megduplázódott a negyed felére. Tartani tudta tíz pontos előnyét a hazai gárda, védekezésünkkel ismét akadtak gondok.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Bri Fraser négy pontjával jelezte a Vasas, nincs még vége a párharcnak, James azonban egy triplával csitította el a vendég kispadot. Nem nyugodott a Vasas szív, óriási erőket mozgósítottak Milos Pavlovic lányai, amivel a negyed felére ismét egyetlen pontra tudtunk zárkózni. A folyamatos rohanás az eredmény után láthatóan sok energiát kivett csapatunkból, Horváth két hármasa pedig ismét megnyugtató előnyt biztosított a Csatának. Bach Bogi duplájával újra lendületbe jött a Vasas, bő egy perccel a vége előtt Papp Dia jóvoltából két pontra csökkentettük a különbséget. Nem ismétlődött meg a végjátékban az, ami egy héttel ezelőtt, ráadásul James kihagyott büntetőjét követően kétszer is megszerezte a lepattanót a hazai együttes, amivel időt veszítettünk. Lelik büntetői zárták a párharcot, a Ludovika-FCSM Csata 2-1-re nyerte az 5. helyért folyó küzdelmet, a Vasas Akadémia pedig olyan tettet hajtott végre, amire legutóbb kilenc évvel ezelőtt volt példa. A sérülésekkel és járvánnyal súlytotta szezon ellenére a hatodik helyen végzett Milos Pavlovic csapata.

„Kevés tapasztalata volt csapatunknak a Play Off szereplést illetően, a feszültség és görcsösség pedig sokszor okozott hátrányt ebben a párharcban. Az első mérkőzésen hatalmas mélységből tudtunk kitörni és győzni, ez azonban rengeteg energiánkba került. A mai mérkőzésen sok hibánkat ki tudta használni a Csata, kulcspillanatokban szereztek fontos, ugyanakkor nehéz pontokat. Ez azzal járt, hogy nem tudtuk átvenni a vezetést, pedig sokat jelentett volna, ha csak egy rövid időre nem nekünk kell futnunk az eredmény után. Sajnálom, hogy nem sikerült megszereznünk az ötödik helyet, ám nem vagyok elégedetlen. A szezon során ugyanis  megmutattuk, milyen fából faragtak minket. Több nagy csapat orra alá sikerült borsot törnünk, születtek meglepetések és nem utolsó sorban maximálisan kivívtuk mindenki tiszteletét. Talán mi magunk sem gondoltuk volna a szezon elején, hogy az ötödik helyért fogunk harcolni a Play Off-ban, úgyhogy örülnünk kell annak, amit elértünk, gratulálok a csapatomnak. Sosem adtuk fel a harcot, fiatal játékosaink pedig rengeteg mindent tanulhattak ebben az évben „ – nyilatkozott a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia 75-67 (24-8, 6-19, 25-17, 20-23)