Rendkívül nehéz mérkőzésre számíthattunk az Aluinvent DVTK otthonában, várakozásaink pedig beigazolódtak. A diósgyőriek magas szerkezete kellemetlen ellenfélnek bizonyult, így a Vasas Akadémia 87-68-as vereséget szenvedett a Generali Arénában.

Magas szerkezettel próbálta meglepni a DVTK a Vasas Akadémiát, három percet követően azonban nem alakult ki nagyobb különbség. Jól működött a Vasas játéka az első perctől kezdve, azonban Bach Bogi nagyon gyorsan összeszedett két személyi hibát, így Milos Pavlovic cserélni kényszerült. A vendég taktikának köszönhetően a diósgyőri magasemberek feleltek a pontokért hazai oldalon, a Hayes-Kiss-Mokango hármason kívül csak Aho Nina talált gyűrűbe. Mindössze három pontos előnyt dolgozott ki ellenfelünk az első negyedben, ami főleg annak tudatában mondható kevésnek, hogy tíz perc alatt tizenegy büntetőt dobhatott a DVTK.

Mokango duplájával indult a második negyed, amire Bri Fraser válaszolt a túloldalon, Madár Eszti duplájával pedig egyetlen pontra zárkóztunk. A játékrész felétől ellenfelünk ritmust váltott, aminek köszönhetően elkezdett nyílni az olló. Tíz pont fölé nőtt a különbség a két csapat között a félidőre, 47-36-ot mutatott az eredményjelző. Hazai oldalon Hayes és Mokango 16-16 pontot tett a közösbe, míg a Vasasnál Bri Fraser volt a legeredményesebb 15 ponttal.

Nagy iramot hozott a harmadik játékrész is, ellenfelünk azonban a negyed feléig tartani tudta tíz pont körüli előnyét. Ekkor azonban a Kányási-Hayes páros bő egy perc alatt majdnem megduplázta a különbséget.

A negyedik negyed elején megpróbált felzárkózni a Vasas, Milos Pavlovic lányai két perc után tizenkét pontra zárkóztak. Ekkor azonban újra a DVTK pillanatai következtek, nem tudtuk jobban megközelíteni ellenfelünket, így mindkét csapat bővíteni kezdett a rotációján. 87-68-as állással zárult a találkozó, melyen összesen 51 büntetőt dobhattak a csapatok.

„Nehéz dolgunk volt a bajnokság egyig legmagasabb szerkezetű csapata ellen, amely Hayes érkezésével még erősebb lett. A DVTK jól használta ki ezt az előnyét, hiszen a legtöbb nehézségünk a palánk alatt volt. Mivel magasembereink egy része sérülés miatt továbbra sem bevethető, jelenlegi keretünkkel és a kényszerpihenő utáni fizikai állapotunkkal húsz percet bírtunk. Az első félidőben úgy gondolom tartottuk a ritmus, voltak jó megoldásaink, védekezés váltásokkal egész szépen meccsben tudtunk maradni. Ezt követően azonban a DVTK távolról is egyre hatékonyabb volt, ami sajnos növelte a különbséget. Továbbra sem szabad elfelejtenünk céljainkat, kezdjük visszanyerni a karantén előtti formánkat, ráadásul mérkőzésről mérkőzésre látható a fejlődés több játékosnál. Egyre többen zárkóznak fel a húzóemberek mellé, amit nagyon jó látni. Ma Salamon Zsófi teljesített a vártnál jobban, pedig nem volt könnyű dolga. Ahhoz, hogy ilyen nagy csapatok ellen is labdába tudjunk rúgni, negyven percen keresztül legalább száz százalékot kell nyújtanunk. Ez nem lehetetlen, jelenleg azonban saját feladatainkra kell fókuszálnunk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Aluinvent DVTK – Vasas Akadémia 87-68 (22-19, 25-17, 17-13, 23-19)