Drámai küzdelemben maradt alul a Vasas Akadémia hazai pályán a TFSE-MTK ellen. A hazai együttes remekül kezdte a találkozót, a mérkőzés közepén azonban volt egy nagyobb hullámvölgy. A végjátékban ennek ellenére sikerült egálra hozni a mérkőzést, ám hiába. Minden ellenünk dolgozott, a győztes kilétét büntetődobás döntötte el.

Papp Dia ziccerével kezdődött a találkozó, akinek a vezérletével uralni tudtuk az első perceket, ezt követően azonban a TFSE triplák elkezdtek gyűrűbe találni. Chanise Jenkins és Boros Berta tripláival átvette a vezetést a vendég együttes. A túloldalon Madár Kata lendült bele a játékba, öt szerzett pontjával visszavettük a kezdeményezést, Papp Dia hármasával pedig nyolcra növeltük az előnyt. A TFSE időkérését követően Alisia Jenkins büntetőivel zárkózott ellenfelünk, az eseménydús játékrész végén azonban 24-17-es vezetéssel mehettünk egy rövid pihenőre.

Markovic nyitotta meg a második negyedet, amire Madár Eszti válaszolt, mindkét csapat nagy iramot diktált. Alisia Jenkins kilencedik büntetőjét dobhatta 13 játékpercet követően, ennek ellenére négy percig tartani tudtuk a különbséget. Ekkor ismét Boros Berta talált be a vendégeknél a hármason kívülről, ami után Milos Pavlovic hívta megbeszélésre lányait. Kellemetlennek bizonyult a TFSE letámadása, az újabb vendég hármasnak köszönhetően pedig minimálisra csökkent a különbség sőt, Chanise Jenkins pontjaival át is vette a vezetést ellenfelünk. Fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, az utolsó másodpercekben Szerencsés Tamara szerzett labdát, amiből szép ziccert tudott szerezni. Herman Alíz hármasa zárta az első félidőt, a vendégek hacsak egy ponttal is, de előnnyel mehettek pihenni.

Tóth Orsi kosara kezdte meg a harmadik negyedet, továbbra is magas hőfokon égtek a csapatok, a negyed felénél azonban kézbe vette az irányítást a vendég együttes. Madár Eszti és Tóth Orsi kosaraival azonban hamar visszajöttünk a meccsbe. Nyolc perc után az első faultját ütötte a TFSE, tízzel több csapathibánk volt, ami a büntetők statisztikáján is határozottan meglátszott. A helyzettel élve nyolc pontra duzzadt a vendégek előnye a negyed hajrájára, amiből nagy harc árán sikerült faragnunk a dudaszóig.

Herman triplájával kezdődött a záró felvonás, egy lepattanóért folyó csatában Alisia Jenkins volt agresszívabb a kelleténél és fújtak rá faultot. Hosszas hazai unszolásra lett visszanézve az eset, mely után sportszerűtlen hibára módosították a véleményüket a játékvezetők. Minden ellenünk dolgozott, lányaink azonban nem adták fel az elemekkel való harcot. Ismét nyolc pontra nőtt a különbség, Milos Pavlovic pedig újra magához hívta lányait. Tíz fölé cseperedett a TFSE előnye, amit sokáig tartani is tudott. Madár Eszti kosarával zárkóztunk ismét nyolcra két és fél perccel a találkozó vége előtt, Papp Dia büntetőivel pedig még közelebb kerültünk sőt, óriási energiákat mozgatva az utolsó másodpercekben ki is egyenlítettünk. 0,3 másodpercnél, épphogy a dudaszó előtt halhattuk az utolsó sípszót. A mérkőzés büntetőbajnoka, Alisia Jenkins kapta meg a lehetőséget, hogy kiharcolja a TFSE újabb győzelmét. Az amerikai centernek először megremegett a keze, másodjára azonban betalált, így a Vasas Akadémia egy pontos vereséget szenvedett.

„Negyven percen keresztül küzdöttünk, azonban voltak pillanatok, amikor sokat hibáztunk. Ellenfelünk erőt tudott kovácsolni ezekből a hibákból, tíz fölé nőtt a különbség, azonban vissza tudtunk jönni a meccsbe ami a csapat erősségét mutatja. A végén nagyot harcoltunk, egylabdás mérkőzést csináltunk a párharcból, amin ezúttal nem sikerült nyernünk. Nagyon sajnálom, nem szoktam kritizálni a játékvezetők munkáját, de elfogadhatatlan az, hogy hazai pályán az ellenfélnek több befolyása van a mérkőzés alakulására, mint a hazai csapatnak. Mi ki fogjuk elemezni a hibáinkat, remélem ők is megteszik ezt” – nyilatkozott a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – TFSE-MTK 82-83 (24-17, 15-23, 20-24, 23-19)