Lezárult a Nemzeti Leány Junior Bajnokság döntője. A Vasas Akadémia 70-62-re kikapott a fináléban a Csata DSE-től, így lányaink ezüstéremmel térhettek haza.

Komoly csatára lehetett számítani, hiszen amellett, hogy a tavalyi döntő ismétlődött meg, mindkét csapat veretlenül és remek formában várta a mérkőzést. Jól rajtoltunk, kezünkbe vettük az irányítást, ám a félidőre ellenfelünk kiegyenlített, így továbbra is fej-fej mellett állt a két csapat. A szünetről jobban jött vissza a Csata, a harmadik negyed végére kilenc pontos előnyre tett szert Tursics Krisztián csapata. Bár lányaink az utolsó másodpercekig küzdöttek a bajnoki címért, ellenfelünk nem engedte ki keze közül az előnyt, így végül 70-62-re ők örülhettek.

“Óriási mérkőzést vívott a két csapat, legjobbjukat nyújtva támadásban és védekezésben is. Sajnos a harmadik negyedben nem tudtunk felnőni a megbeszélt feladatokhoz. Megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de sajnos nem sikerült. Gratulálunk a Csatának a bajnoki címhez” – értékelt a mérkőzés végén csapatunk edzője, Igor Skocovski.

A Vasas Akadémia junior csapata ezzel ezüstérmet szerzett a Nemzeti Leány Junior Bajnokságban.