Serdülő/B csapatunk szombaton a bajnokság 3. fordulóján az Óbudai Kaszások/A-val és a Soproni Darazsak Akadémia/A-val mérhette össze tudását. Több jó periódusunk is volt a két találkozó során, ám sajnos ez nem párosult győzelemmel.

Az első és a harmadik negyed védekezése volt kulcsfontosságú a mérkőzésen. Ebben az időszakban sok könnyű kosarat engedtünk az ellenfélnek, akik lendületbe jöttek. Sokszor a labda átvitele is nehézséget okozott. Támadásaink többnyire kapkodóak és egyénieskedőek voltak. Sári (12 pont, 10 lepattanó) és Lili (6 pont, 9 lepattanó) mezőnymunkája, valamint Nati és Száva védekezése volt kiemelhető – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Óbudai Kaszások/A 39-61 (8-22, 5-7, 10-18, 16-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Szigyártó L. 2, Tóth F. 2, Hermány K., Lévai J., Gaál Sz., Kiss V., Nedu N. 7, Juhász-K. H. 4, Bakos R., Szabó-I. L. 6, Kövesdi J. 6, Takács S. 12

A második mérkőzésen többször vezettünk szervezett támadást, amit nagy előrelépésnek tartok. Védekezésben viszont nem sikerült megoldani kulcsjátékosuk védését, és 34 pontot engedtünk neki. Sajnos sokszor lépéshibák miatt vesztettünk labdát, amit mindenképpen ki kell javítanunk az edzésen. A másik nagy feladatunk a jó dobások megválasztása és azok sikeres végrehajtása, mert mindkét mérkőzésen 30% alatt dobtunk. A második mérkőzésen is Sári (14 pont, 13 lepattanó, 6 blokk, 24 IBM) volt leghatékonyabb, gratulálok a kétmeccses teljesítményéhez – értékelt Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Soproni Darazsak Akadémia/A 49-56 (11-16, 16-7, 17-15, 5-18)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Szigyártó L. , Tóth F. 2, Hermány K. 6, Lévai J. 8, Gaál Sz., Kiss V., Nedu N. 4, Juhász-K. H. 7, Bakos R., Szabó-I. L. 2, Kövesdi J. 6, Takács S. 14