Rendkívül nehéz mérkőzésre lehet számítani hazai oldalon, hiszen nem könnyű felvenni a versenyt Európa egyik legjobb csapatával. Főleg úgy, ha az az első másodperctől fogva komolyan veszi a meccset, és keményen harcol a győzelemért. Már az első negyedben tizenkét pontos előnyre tett szert a Sopron, és nem állt le. Több kísérletet is megtettünk a felzárkózásra, a találkozót azonban magabiztosan a vendégek nyerték.

Soproni kosárral indult a találkozó, a vendég együttes már a találkozó elején kezébe vette az irányítást. Hazai oldalon négy perc után születtek meg az első pontok, Tóth Orsi volt eredményes ziccerből, amit Böröndy Vivi kosara követett. 4-10-es eredménnyel vágtunk neki a negyed második felének, amit ismét a Sopron nyitott jobban, Briann January volt eredményes. Hosszú sérülését követően csapatkapitányunk, Bach Bogi újra megkezdte a pontgyártást Pasaréten. Tovább gyarapodott a vendég előny, Madár Eszti utolsó másodperces triplájával sikerült némileg zárkóznunk.Nagyobb hőfokkal kezdtük a második negyedet, azonban közel három percig nem született pont egyik oldalon sem. A csendet soproni kosarak törték meg, ráadásul a vendég védelem is a helyén volt, remekül vették ki kulcsembereinket a támadásokból, mi pedig ismét pont nélkül hoztuk a negyed első négy percét. Legeredményesebb játékosunk, Bri Fraser tizenöt perc játék után talált először gyűrűbe, a negyed vége előtt egy perccel pedig másik légiósunk, Tay Murray is betalált. 18-43-mal zárult az első félidő, magabiztos vendég előnnyel mehettek pihenni a csapatok.Candice Dupree kosarára, Bri Fraser válaszolt, centerünk az álmoskás félidőt követően megtalálta a dobóformát a harmadik negyedre. Nem sikerült gyorsan faragnunk a különbségen, játékunk képe azonban sokkal biztatóbb volt az eddig látottakhoz. Míg nálunk Bri, addig a soproniaknál Dupree volt a pontfelelős a mérkőzés ezen szakaszában. Szép lassan harminc fölé gyarapodott a két csapat közötti különbség, a negyed hajrájában 28-65-ös eredménynél a hazaiak mestere, Földi Attila időt kért. Védekezést váltottunk az utolsó másfél percre, ami megfékezte a vendégek támadójátékát.Határ Bernadett pontjait követően Sara Heljic volt eredményes. Magabiztos előnyt épített ki a Sopron a záró felvonásra, lányaink azonban nem nyugodtak bele az eredménybe, az utolsó tíz percben sem adtuk fel a mérkőzést. Böröndy Vivi és Tóth Orsi gyűrűbe talált. Mindkét csapat mélyített a rotációján az utolsó percekben, az iram azonban nem hagyott alább, igyekeztük mi diktálni a tempót a hajrában. Ez sikerült is, melynek köszönhetően az utolsó negyedet három ponttal sikerült behúzni, a mérkőzést azonban a papírforma szerint a Sopron nyerte.

„Azt gondolom a vereséggel és a különbséggel nincs semmi baj, hiszen a Sopron Európa egyik legjobb csapata, a játék képével azonban annál inkább. Ezen a mérkőzésen megint olyan volt a hozzáállásunk, hogy gyakorlatilag az első két percben elvesztettük a meccset. Azért is fáj a dolog, mert pont arról beszélgettünk az edzéseken, hogy tudjuk milyen erőt képvisel a Sopron, de próbáljunk meg velük harcolni egy nagyot. Ez sajnos nem sikerült. Nagyon sokat kell javulnunk ahhoz, hogy az utolsó három mérkőzésünkön tudjunk jobb teljesítményt mutatni” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – Sopron Basket 52-86 (10-22, 8-21, 12-24, 22-19)