Hosszú pihenő után kemény fába vágta fejszéjét a Vasas Akadémia, amely a Sopron Basket csapatát fogadta hazai pályán. A papírforma nem borult, lányaink azonban méltó ellenfelei voltak Európa legjobb gárdájának.

Nem volt megilletődve a mérkőzés elején csapatunk, Papp Dia pontjaival kezdődött a találkozó, a sort pedig Bri Fraser folytatta. Egy perc játékot követően születtek meg az első soproni pontok, a negyed feléig azonban nem tudta átvenni a vezetést ellenfelünk. Williams pontjainak köszönhetően megtalálta a ritmust a vendég együttes, lassan tíz pontra nőtt a különbség a két csapat között.

Smailbegovic Nadia kosarával kezdődött a második negyed, a tíz pont körüli előny tudatában a Sopron kényelmesen, magabiztosan kosárlabdázott. Több kísérletet is megpróbált a Vasas a felzárkózásra, ellenfelünk azonban állta a sarat sőt, a félidőre közel húsz pontos hátrányban mehettünk pihenni. Pontok tekintetében hazai oldalon Papp Dia és Bri Fraser voltak a húzóemberek, míg a vendégeknél Brooks, Krajisnik és Williams voltak a legeredményesebbek.

A félidőt követően egyre jobban látható volt lányinkon a kényszerpihenőből adódó edzések és meccsek hiánya, a Sopron pedig minden apró hibát büntetett. A növekvő különbség láttán mindkét csapat bővített a rotációján, a harmadik negyed végére szinte minden nevezett játékos pályára lépett.

Papp Dia remek védekezését és labdaszerzését követően Bach Bogi dobhatott ziccert, majd egy soproni eladott labdát követően ismét Bach Bogi talált be. A harmadik soproni eladott labdából Bri Fraser is eredményes volt, amit vendég időkérés követett. Példamutató akaraterővel és alázattal harcoltak lányaink az utolsó percekig, aminek meg is lett a gyümölcse. Tíz pontot faragva 18-8-ra vezetett a Vasas negyedik negyedben, és végül meg is nyerte az utolsó játékrészt. A Sopron ennek ellenére magabiztosan, 71-100-ra győzött Pasaréten.

„Azt gondolom, nem lehetünk csalódottak, hiszen közel két hónapot hagyott ki a csapatunk. Természetesen egy vereség után sem lehetünk boldogok, azonban a mérkőzés során sok jó megmozdulásunk volt, ráadásul mindezt Magyarország legjobb csapata ellen nyújtottuk. Ennek a mérkőzésnek a legfőbb célja az volt, hogy újra lendületet gyűjtsünk és visszarázódjunk a bajnokságba. Három nap múlva rendkívül fontos meccset fogunk játszani, szeretném, hogy addigra ismét formába lendüljünk” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – Sopron Basket 71-100 (17-27, 20-27, 11-28, 23-18)