A Vasas Amazonok ismét fiúcsapatokkal találkozott a hétvégén, a Vasas Akadémia U11 és a Budapesti Honvéd SE/A is kemény ellenfélnek bizonyult. 

„Az első mérkőzésen egy, már jól ismert ellenféllel álltunk szemben, több éve visszatérő „mumus” a nálunk nagyobb szerkezetű, fizikálisan erősebb Vasasos fiú csapat. A lányoktól azt kértük, hogy mindent, amit tudnak mutassanak meg nekünk. az első félidőben ez sikerült is, ahol még koncentrálva és tartással játszottunk. A félidőben tízből hét büntetőt sikerült bedobni, ami szép teljesítmény. Sajnos a második félidőre teljesen széthullottunk fejben, buta hibákat halmoztunk, így alakult ki egy nagyobb különbség” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Akadémia U11 – Vasas Amazonok 87-39 (18-11, 24-12, 23-9, 22-7)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Varga Sára 10, Toman Zsófi 9, Jusztin Áfra 6, Kövesdi Lujzi 5, Käfer Jázmin 3, Éber Janka 3, Deák Zsófi 1, Balás-Piri Kata 1, Lakos Jázmin 1

„A második mérkőzésünkre nagyon készültünk, hiszen az A csoportban maradást tűztük ki célul. Tudtuk, hogy egy erős és nálunk magasabb ellenféllel állunk szemben, így a lányoktól az okos játékot kértük és, hogy ne engedjenek a fiúknak könnyű ziccereket. Sajnos az első félidőben csak futottunk az eredmény után, azonban a félidőben ismét 10/7-et dobtunk, a harmadik negyedben pedig rákapcsoltunk, így volt olyan periódus, amikor egyetlen pontra fel tudtunk zárkózni. Az utolsó negyedre azonban nem sikerült még nagyobb energiákat mozgósítanunk, így a fordítás és a győzelem elmaradt. Annak ellenére, hogy öröm volt számunkra az A csoportban versenyezni, nem voltunk elégedettek a csapat hozzáállásával és azokkal a periódusokkal, amikben nem figyeltek az utasításokra. A játékunk nagyon hullámzó volt, sokszor nagyon szép megoldások születtek, azonban sok hiba is belecsúszott. Dolgozunk tovább, célunk, hogy hamarosan újra a legjobb csoportban legyünk” – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Budapesti Honvéd SE/A 44-53 (7-15, 18-20, 12-8, 7-10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Toman Zsófi 13, Éber Janka 11, Mayr Jana 7, Deák Zsófi 4, Jusztin Áfra 3,Varga Sára 3, Balás-Piri Kata 1, Kövesdi Lujzi 1