Két szoros mérkőzésen maradtak alul a Vasas Amazonok U12-es lányai a hétvégén. Nem segítette a csapatot, hogy egyik meccset játszottuk a másik után, így a fortuna mellett a fáradság is nagyban beleszólt a végeredmények kialakulásában.

“Az első mérkőzésünket lendületesen és bátran kezdtük. Büszke voltam arra, hogy a lányok végrehajtották azt, amit kértünk tőlük. Szépen mentek a passzok, a csapat játszott. Sajnos a második félidőre leeresztettünk, pontatlan átadások, rossz döntések sorozata következett. Nem futottunk vissza, sok indítás kosarat kaptunk. Az első félidőért nagy dicséret illeti őket, azon kell tovább dolgoznunk, hogy egy megszerzett előnyt ne adjunk ki könnyen a kezünkből, hanem még nagyobb különbséget tudjunk kovácsolni belőle. Kiemelném Kövesdi Lujzi játékát, aki a hátára vette a csapatot, óriási küzdést és bátorságot mutatott” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Óbudai Kaszások/A – Vasas Amazonok 59-43 (12-13, 12-17, 17-4, 18-9)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Kövesdi Lujzi 10, Jusztin Áfra 8, Varga Sára 7, Ábrahám Anna 4, Deák Zsófi 4, Jako-Szalai Zita 4, Juhász-Kelly Hanna 3, Mayr Jana 1, Örsi Anna 1, Éber Janka 1

“A második meccsünket szünet nélkül játszottuk, az első mérkőzés utáni vereség még látszódott a csapaton. Nem tudtunk változtatni, a fiúk lefutottak minket. Nem tudtunk védekezni, nem találtuk az ellenszert az ellenfél gyorsindításai ellen. A félidőben már 17 pontos hátrányban voltunk. Itt viszont valami megváltozott, Lujzi ismét extrát húzott, okos védekezéssel, gyors labdaszerzésekkel közelebb jöttünk a Budafokhoz. Jankának és Áfrának sikerült megrázni magukat, már csak 5-7 pontra voltunk. Nagy reménységekkel mentünk bele az utolsó negyedbe, azonban itt már kiütközött a fáradtság, nem tudtuk ledolgozni hátrányunkat. Összességében dicséret illeti a lányokat az első meccs első félidejéért, illetve a második meccs végéért, mert küzdöttek, nem adták fel és koncentráltan sikerült jó periódusokat játszaniuk. Azon kell most dolgoznunk, hogy ezeket a jó szakaszokat kitoljuk, minél tovább koncentráljunk” – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Budafoki Bikák 47-59 (11-14, 11-25, 19-9, 6-11)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 11, Jusztin Áfra 9, Kövesdi Lujza 9, Ábrahám Anna 5, Varga Sára 5, Mayr Jana 3, Örsi Anna 2, Jako-Szalai Zita 2, Juhász-Kelly Hanna 1