A hiányzókkal felálló Vasas Akadémia komoly megmérettetésre számíthatott az Uni Győr MÉLY-ÚT otthonában, a hazai együttes a várakozásoknak megfelelően játszott. Ahogy várható volt, az utolsó alapszakasz mérkőzésen dől el számunkra a Play Off sorsa.

Jó rajtot vett csapatunk, Madár Eszti volt a legeredményesebb a találkozó elején. Közel öt percig tartani tudtuk a tempót a Győr ellen, ekkor azonban Török hármasával átvette az irányítást a hazai együttes. Kilenc pontos hátrányba kerültünk, amiből fel tudtunk állni, Bri Fraser vezérletével háromra csökkentettük a különbséget. A negyed utolsó másfél percében azonban nem sikerült gyűrűbe találnunk, melynek köszönhetően a Győr ismét kilencre növelte előnyét.

Nem dőltek hátra a hazaiak a második negyedben, bő két perc alatt húsz pont fölé növelték a különbséget. Pontdobásban nem tudtuk felvenni a versenyt a győriekkel, ráadásul minden sikeres kosárért komolyan meg kellett küzdenünk. Nem sikerült a zárkózás a félidőre, így Iványi Dalma csapata magabiztos előny tudatában mehetett pihenni a szünetre.

A szokásos módon motiváltan jöttünk vissza a pihenőről, Tóth Orsi után Bri Fraser is eredményes tudott lenni. Ellenfelünk azonban Mompremier vezérletével tartotta a lépést, sikeresen vissza tudták verni a Vasas rohamát. Előnye tudatában magabiztosan kosárlabdázott ellenfelünk, nehezen találtunk rést a győri pajzson.  Az utolsó másodpercekben Bach Bogi dobott rá a hárompontos vonalon kívülről, ez az akció zárta a harmadik negyedet.

Állandósult a húsz pont körüli különbség az utolsó játékrészre, így mindkét csapat mélyített rotációján. Milos Pavlovic igyekezett bátorítani fiataljait, az idő múlásával láthatóan magabiztosabban mozogtak lányaink a pályán. A győri támadógépezetet azonban ma nem lehetett megállítani.

„A győri az egyik legjobban támadó csapat, a mi védekezésünk pedig ezt nem tudta megakadályozni, és a jól dobó hazai játékosok éltek is az előttük adódó lehetőségekkel. Úgy gondolom, mi jobban megéreztük a hiányzóinkat, támadásban pedig már csak nagyobb különbségnél mertek fiataljaink bátrabban játszani” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Uni Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia 98-70 (28-17, 23-13, 23-19, 24-21)